Íme egy újabb teória, hogy mi történhetett Amelia Earharttal

Forrás: Origo -
halál zuhanás Amelia Earhart baleset repülőszerencsétlenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta keresik a választ arra a kérdésre, hogy hogyan veszítette életét Amelia Earhart. 

Amelia Earhart a repülés női úttörője. Fiatal kora óta repülni szeretett volna, és rengeteget dolgozott már azért is, hogy egyáltalán kifizethessen egy oktatást. Ám igen tehetségesnek bizonyult, így folytatta önmaga képzését és a gyakorlást. A hírnevét annak köszönheti, hogy átrepülte az Atlanti-óceánt.

Az élete volt a repülés, szenvedélyesen imádta a szakmáját Forrás: Origo

Később elhatározta, hogy az Egyenlítő mentén körberepüli a Földet, és utána felhagy a hosszútávú repüléssel. Earhart és a navigátora Miamiból szálltak fel, és egészen Indonéziáig nem is volt semmi baj. Viszont odaérkezve műszaki hibát jelzett a gép, de ők ennek ellenére megkísérelték a további utazást a következő cél felé, ami a Howland-sziget lett volna. Az utolsó jelentéseket Amelia még a levegőből küldte, és mint kiderült, a sziget körül hatalmas viharok dúltak, a repülőből pedig fogytán volt az üzemanyag.

Miután nem adott több életjelet, a keresésére indultak, de hosszas próbálkozás után feladták a kutatást. 1939. január 5-én Amelia Earhartot hivatalosan halottá nyilvánították. Most azonban felröppent egy elmélet, hogy pontosan mi is történhetett vele. A szigeten, ahová becsapódtak, elég sok pálmatolvaj nevű rák él, amelyek simán összeroppantak az éles ollóikkal a kókusz héját, és pillanatok alatt felfalnak akár egy nagyobb állati holttestet is. Éppen ezért nem tartják kizártnak, hogy a halálát követően pálmatolvaj rákok vitték el a pilóta maradványait - írta meg a DailyStar.

4 nő, akiknek élete és végzete volt a kaland

75 évvel ezelőtt Amelia Earhart és navigátora eltűnt a Csendes-óceán felett, miközben a Földet repülték körbe az Egyenlítő mentén. Erre a teljesítményre addig nem volt példa, különösen nem egy nő részéről. Nem ő volt azonban az egyetlen, akinek a kaland és a rendkívüli teljesítmény volt az élete - és a halála is. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.