Teréz körúti robbantás életfogytiglan büntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével fogja megvádolni a vádhatóság. A gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat - írta a Magyar Idők pénteken.

A lap szerint várhatóan napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádat emeltek a robbantó ellen.

A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem nyilatkoztak. Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője általánosságban arról tájékoztatott, hogy az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt arról, hogy vádat emel, felfüggeszti vagy megszünteti a nyomozást, közvetítői eljárásra utalja az ügyet, elhalasztja a vádemelést, vagy folytatja a nyomozást. E határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően a felettes ügyész ennél hosszabb - legfeljebb kilencvennapos - határidőt is engedélyezhet.

Feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Kózponti Bíróságon 2017 áprilisában Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nyomozó ügyészek szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet robbantott a Teréz körúton. A merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

Tényleg itt a tél: pár nap múlva hózápor, havas eső jöhethttp://www.life.hu/news/20171117-tenyleg-itt-a-tel-par-nap-mulva-hozapor-havas-eso-johet-idojaras.htmlEgyre hidegebb lesz, valóban beütött a tél, a jövő hét elején pedig igazán meg is mutatkozik. News--Szörnyű baleset Kisbérnél: két ember halálát okozta egy szarvashttp://www.life.hu/news/20171117-szornyu-baleset-kisbernel-ket-ember-halalat-okozta-egy-szarvas.htmlKetten meghaltak és egy ember súlyosan megsérült egy balesetben a 81-es főúton Kisbér és Bakonysárkány között csütörtök este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.News--Halálra erőszakolta szomszédja tyúkját egy fiúhttp://www.life.hu/news/20171116-halalra-eroszakolta-szomszedja-tyukjat-egy-fiu-pakisztanban.htmlLetartóztattak egy 14 éves pakisztáni fiút. A szomszédja szemtanúkkal azt állította, megerőszakolta a tyúkját, az állat pedig elpusztult. A szexuálisan frusztráltnak nevezett tinédzser a gyanú szerint a szomszéd boltjából lopta a kisállatot. NewsThinkstockLengyel Anna dramaturg szerint Kero kártékonyabb, mint Marton Lászlóhttp://www.life.hu/news/20171116-lengyel-anna-szerint-kero-kerenyi-miklos-gabor-kartekonyabb-mint-marton-laszlo.htmlLengyel Anna dramaturg a színházi zaklatási botrányok kapcsán beszélt Marton Lászlóról és Kerényi Miklós Gáborról. Kifejtette, az Operettszínház elbocsájtott művészeti vezetője kártékonyabb, mint a Vígszínház egykori főrendezője. News-- Leszúrta barátnőjét egy férfi Budapestenhttp://www.life.hu/news/20171116--leszurta-baratnojet-egy-ferfi-budapesten-a-xv-keruletben.htmlMeghalt egy nő, akit élettársa késelt meg a főváros XV. kerületében, a férfit elfogták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. NewsThinkstockEzeket a neveket kaphatja a kiselefánt - Már lehet szavaznihttp://www.life.hu/news/20171116-ezeket-a-neveket-kaphatja-a-kiselefant.htmlNevet keres az állatkert a múlt héten született kiselefántnak, már javában zajlik a szavazás. News--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.