Varnus Xavér beperli vádlóját, ha az nem kér bocsánatot

Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI -
metoo Varnus Xavér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavért néhány nappal ezelőtt a neve kimondása nélkül, de egyértelműen beazonosíthatóan vádolták meg szexuális zaklatással egy rádióinterjúban. Vádlója egy ismert csellista, aki arról beszélt, csupán 15 éves volt, amikor az orgonaművész közeledett hozzá. Varnus Xavér a Facebook-oldalán rögtön válaszolt a vádakra, és állítja, egytől egyig szemenszedett hazugság. Később a szombathelyi zenész is reagált, amit Xavér szintén nem hagyott szó nélkül, sőt, arról is beszélt, erősen gondolkozik rajta, hogy perre viszi az ügyet. 

"Olyan emberrel állok szemben, aki naponta változtatja az állítását. Úgy érzem, be akarják sározni a nevem. Amennyiben Mérei bocsánatot kér, akkor érvényesnek tartom a helyzetre ezt az idézetet Shakespeare A vihar című művéből: 'Szebb a jóság, mint a bosszú, hogyha bánják bűnüket.' Viszont ha a minimális elégtételt sem kapom meg, jogi útra terelem az ügyet. Az ember a becsülete megvédéséért a végsőkig is elmegy, a bíróságon már nem lehet maszatolni. Jogászokkal egyeztetek a kérdésben" - nyilatkozta Varnus Xavér a Blikknek.

Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

"Ha valótlanul vádolnak egy embert szexuális zaklatással, akkor nem vagyoni kár okozása áll fent. Ebben az esetben minél híresebb valaki, minél több fórumon jelenik meg a neve, annál nagyobb értékű kártérítést kaphat személyiségi jogai esetleges megsértése miatt" – mondta el a napilapnak dr. Szilágyi Roland jogi szakértő.

Halálra erőszakolta szomszédja tyúkját egy fiúhttp://www.life.hu/news/20171116-halalra-eroszakolta-szomszedja-tyukjat-egy-fiu-pakisztanban.htmlLetartóztattak egy 14 éves pakisztáni fiút. A szomszédja szemtanúkkal azt állította, megerőszakolta a tyúkját, az állat pedig elpusztult. A szexuálisan frusztráltnak nevezett tinédzser a gyanú szerint a szomszéd boltjából lopta a kisállatot. NewsThinkstockLengyel Anna dramaturg szerint Kero kártékonyabb, mint Marton Lászlóhttp://www.life.hu/news/20171116-lengyel-anna-szerint-kero-kerenyi-miklos-gabor-kartekonyabb-mint-marton-laszlo.htmlLengyel Anna dramaturg a színházi zaklatási botrányok kapcsán beszélt Marton Lászlóról és Kerényi Miklós Gáborról. Kifejtette, az Operettszínház elbocsájtott művészeti vezetője kártékonyabb, mint a Vígszínház egykori főrendezője. News--Elgázoltak egy gyalogost Pécs határábanhttp://www.life.hu/news/20171112-elgazoltak-egy-gyalogost-pecs-hataraban-azonnal-meghalt.htmlA baleset okai egyelőre ismeretlenek. NewsThinkstockKerényi Miklós Gábor: " Állandó orvosi felügyelet alatt vagyok"http://www.life.hu/news/20171116-kerenyi-miklos-gabor-allando-orvosi-felugyelet-alatt-vagyok.htmlAhogy megírtuk, hétfőn Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház zaklatással vádolt, egykori művészeti vezetője Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorban. News--Magyarországot is elérte a radioaktív felhő http://www.life.hu/news/20171111-magyarorszagot-is-elerte-a-radioaktiv-felho-az-orszagos-atomenergia-hivatal-tajekoztatasa-szerin.htmlA francia Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Intézet csütörtöki közlése szerint baleset történhetett egy oroszországi vagy kazahsztáni nukleáris létesítményben szeptember utolsó hetében. Ebből az Európa felett megjelent radioaktív felhőből következtetnek. NewsOrigoSzikora János rendezőt Kátai István szexuális zaklatással vádoljahttp://www.life.hu/news/20171110-szikora-janost-a-szekesfehervari-vorosmarty-szinhaz-rendezojet-katai-istvan-szexualis-zaklatassal.htmlKátai István színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője évekkel ezelőtt nyilvános helyen fogdosott egy színitanodás lányt. Hozzátette, az esetnek többen is szemtanúi voltak. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.