szexuális erőszak támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becslések szerint évente 97 ezer nemi erőszak történik Nagy-Britanniában, de a tettesek mindössze 3 százaléka kapja meg méltó büntetését. A „MeToo" kampány részeként most egy brit dokumentumfilm készült azoknak a nőknek a történetéből, akiket megerőszakoltak.

Elisabeth

Elisabeth-et a férje erőszakolta éveken át. Mindössze 15 évesek voltak, amikor megismerkedtek, egymásba szerettek, majd összeházasodtak. Férje először a nászéjszakán erőszakolta meg, a nő úgy emlékszik arra a pillanatra, mint élete legrosszabb éjszakája. „Utánam jött a mosdóba és azt mondta, szexelnünk kell, különben nagyon megbánom. És különben is jó szórakozás lesz, mivel a család az ajtó túloldalán van... Nem akartam, de kényszerített." Az erőszak később is folytatódott és egyre csak durvult, előfordult, hogy a férfi filmre is vette a szexet. „Óriási teherként nehezedett ez rám, és szégyelltem róla beszélni." Mint mondja, ennek ellenére is szerette a férjét és ott voltak a gyerekeik is. Végül mégis erőt vett magán és ott hagyta férjét, aki hamarosan öngyilkos lett.

Katie

Katie meg akarta ünnepelni, hogy összeköltözött a barátjával, ezért elment a barátaihoz bulizni. Mivel már későre járt, úgy gondolta, a buli után ott is alszik. Lefeküdt aludni és egyszer csak arra ébredt, hogy rajta fekszik valaki. Először az jutott eszébe, biztosan a párja az, de nem ő volt. Kővé dermedt és teljesen bepánikolt, mozdulni sem mert. Az erőszak után a pasi megigazította a takarót, mintha mi sem történt volna. Ezt követően elhagyta a szobát, de Katie hátulról felismerte: az egyik barátja testvére volt az elkövető. Feljelentést tett, majd a férfit 7 év börtönbüntetésre ítélték.

A szexuális erőszak áldozatai gyakran inkább nem beszélnek a történtekről Forrás: Shutterstock

Sheeva

Sheeva 19 éves volt, amikor megerőszakolták. Négyszer vagy ötször elmondta a férfinak, hogy ne csinálja, ő mégis megtette. „Úgy bánt velem, mint egy rongybabával." Valójában fel sem fogta, hogy megerőszakolták, amikor elmesélte egyik barátjának, mit történt, úgy festette le a szituációt, mint egy borzasztó szexuális élményt. De a barátja felvilágosította: nem csupán erről van szó, őt megerőszakolták. Ezután Sheeva hívta a rendőröket, és mint mondja, még ő érezte magát bűnösnek. A rendőrök alaposan kifaggatták, biztos-e abban, hogy mi történt, és hogy pontosan hányszor mondott nemet a férfinak. Mert, mint mondják, sok lány csupán azért tesz feljelentést, mert megbánja az együttlétet és nem azért mert erőszak történt....

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.