Vasárnap már havazhat a hegyekben, máshol havas eső, eső várható

Forrás: Normafa Park/Facebook -
havazás időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár 10 centis friss hóréteg is kialakulhat vasárnap Magyarország magasabb pontjain, máshol pedig esőre, havas esőre készülhetünk. 

A vasárnapi kellemetlen, esős, szeles idő után napos idővel, fagyos reggelekkel indul a jövő hét. A hegyvidékeken hó is eshet, máshol havas eső is előfordulhat.

Feltámad az északias szél: a Dunántúlon és a középső tájakon lesz szelesebb az idő, majd délutántól a Tiszántúlon is erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A hőmérséklet napközben 3-6 fok között alakul. Ettől melegebb a keleti, délkeleti határszélen lehet, itt néhol 7-8 fokot is mérhetünk.

A jövő hét végén - a jelenlegi számítások szerint - még több havat hoz majd egy erős hidegfront, de előtte is sokat hűl majd a levegő. Hétfőn a kelet felé távozó front mögött egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és süt majd ki a nap. A kitisztuló égboltnak és a front mögött beáramló hideg levegőnek köszönhetőn sokfelé lesz fagyos a reggel, -5, +2 fokig süllyed a hőmérséklet és napközben is mindössze 2-6 fok közötti értékek várható.

Forrás: Normafa Park/Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.