Ónos eső és havazás miatt figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
havazás időjárás ónos eső tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az éjszaka folyamán az északi megyékben átmeneti jelleggel gyenge ónos eső, a nyugati határ közelében néhol ónos szitálás lehet.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést.


Kitértek arra is, hogy szerdán az Északi-középhegység északi és nyugati részein, illetve a Dunántúl északkeleti régióiban - legfőképp Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi részén (kiemelten a Dunakanyar területén) valamint Komárom megyében - a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, ezeken a területeken nagyjából 5 centiméter hó hullhat. A havazás miatt Budapestre és Pest, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést. Hozzátették továbbá, hogy napközben a csapadékzóna leginkább a dunántúli körzeteket érinti, majd estig a Tisza vonaláig halad jellemzően eső formájában. Az intenzív csapadékhullás folytán a Dunántúl délnyugati részén 15 milliméternyi csapadék várható. Korábban a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: a szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat. Csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet.

Ónos eső és havazás várható Budapesten Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben kissé hidegebb is lehet. Napközben többnyire 1-7 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön országszerte várható csapadék: többnyire eső - többfelé kiadós mennyiség -, de északon havas eső, havazás is valószínű, majd a déli óráktól délnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1-6 fok között várható, de a Dél-Alföldön akár 7, 8 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által közzétett videóban azt mondták: a következő napokban egy mediterrán ciklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását. Ez a ciklon csütörtökön átvonul az országon, pénteken már távolodik. A hétvégén azonban ismét várható havazás, ugyanis délkelet felől egy újabb mediterrán ciklon húzódik az ország felé. A hétvégén a havazás mellett erős, akár viharos szél is várható. Így hófúvásra is készülni kell.

Női nemi szervre utaló magyar rendszám került forgalomba http://www.life.hu/news/20171128-forgalomba-kerultek-a-noi-nemi-szervre-utalo-magyar-rendszamok.htmlLencsevégre kaptak egy autót, amelyen női nemi szervre utaló rendszám olvasható. NewsOrigoMagyarországra jön az igazi Mikulás: itt találkozhatsz velehttp://www.life.hu/news/20171128-magyarorszagra-jon-az-igazi-mikulas-itt-talalkozhatsz-vele.htmlÚjra Magyarországra érkezi az igazi télapó: Joulupukki decemberben több napot is Magyarországon tölt majd. News--Óriási aszteroida közeledik a Föld felé http://www.life.hu/news/20171128-hatalmas-aszteroida-kozeleg-felenk.htmlDöbbenetes aszteroida közeleg a bolygónk felé, a hírek szerint még karácsony előtt ideér. NewsOrigoKét ember vesztette életét a Belgiumban elszabadult vonat miatt http://www.life.hu/news/20171128-vonat-szabadult-el-belgiumban-ket-ember-vesztette-emiatt-eletet.htmlElszabadult egy vonat Belgiumban hétfőn este, két férfi veszítette életét, és többen is megsérültek. NewsThinkstockRendőrök nyomoznak a macskák bundáját árusító nő ügyébenhttp://www.life.hu/news/20171128-nyomozas-indult-a-macskabundat-arusito-novel-szemben.htmlMegnyúzott macskák szőréből készült preparátumokat árusított egy budapesti nő az egyik közkedvelt adok-veszek oldalon. NewsOrigoVonat elé ugrott a depressziós tinilány http://www.life.hu/news/20171128-ongyilkos-lett-a-depresszios-tinilany.htmlSenki nem is sejtette, hgy Zeynep életében ilyen komoly lelki válságok vannak. Mindenki döbbenten áll az eset előtt. NewsOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.