Sokkolta a világot ez a fotó: pocsolyából iszik a kislány

szomjúság kisgyerek szegénység éhezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító fotó terjed az interneten egy kislányról, aki Argentina egyik utcáján egy pocsolya vizét nyalogatta, hogy enyhítse szomjúságát.

A 3-4 év körüli kislány az argentin Mbya Guarani közösségben él, szörnyű anyagi és higiéniai körülmények között. Ő és a társai is pocsolyák vizével próbálják enyhíteni a szomjúságukat, ott ugyanis napközben közel 40 fokos hőség van. Napközben a barátaival Posadas városában kéregetnek élelemrevalót a járókelőktől. A képet az UNICEF egyik önkéntese, Migue Ríos készítette, amit aztán fel is töltött a Facebook oldalára, nemzetközi vitát indítva ezzel.

A férfi feltette a kérdést a közösségi oldalán, hogy vajon mit csinálunk még mindig rosszul, ha még mindig vannak gyerekek, akik pocsolyából kénytelenek inni? A téma nem maradt reakció nélkül, sőt meg is érkeztek az első túlélőcsomagok az érintett területre. A ettől természetesen még nem szűnt meg, de valami végre elkezdődott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.