5 kollégatípus, akit mindenki gyűlöl

Forrás: Thinkstock -
munkahely kolléga pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked is van olyan kollégád, akit legszívesebben kilőnél a Holdra? Sajnos, a legtöbb helyen akad egy-egy ilyen személy. 

Sajnos a legtöbb helyen találni legalább egy olyan személyt, akivel lehetetlen együtt dolgozni. Az illetőnek ugyanis olyan összeférhetetlen tulajdonságai vannak, amiket hosszútávon senki nem visel el szívesen. Te melyiket utálod a legjobban?

Naplopó

Aki első ránézésre úgy fest, mint a cég leglelkesebb dolgozója, ám a valóságban ez nem így van. Egyszerűen csak jó érzéke van ahhoz, hogy a félgőzzel végzett munkát hogyan adja el teljes értékűnek. Nyilvánvalóan a főnökkel is neki a legjobb a kapcsolata. Pedig sokan vannak, akik jóval többet dolgoznak nála.

Panaszkodó

A cég ügyeletes mártírtja. Ha szeretnél hallgatni egy kis világfájdalmat, akkor fordulj hozzá bizalommal. 2 perc alatt elveszi az életkedved, és már te is úgy fogod gondolni, hogy a legjobb az lenne, ha mindenki kiugrana az emeletről.

A panaszkodónak mindenről eszébe jut egy történet, amelynek ő az áldozata. Önmagát piedesztálra emeli, és hosszasan taglalja, hogy mennyi mindent megtesz. De ennek ellenére sem kap méltó elismerést a munkahelyén. Ha pedig az állása kapcsán nem tud panaszkodni, akkor a magánélete miatt mondja a magáét.

Mindenkinek van egy idegesítő kollégája Forrás: Thinkstock

A ki nem nevezett főnök

Vannak azok a feltörekvő személyek, akik sokkal többre tartják magukat a többieknél. Sőt, úgy gondolják, hogy annyira tudói a szakmának, hogy akár tanácsokat is osztogathatnak a többieknek. Természetesen kéretlenül. Imádják fitogtatni a nélkülözhetetlenségüket, ami nyilvánvalóan nem is valódi.

A pletykakirály(nő)

Ezt nem is nagyon kell ecsetelni. Minden cégnél van egy ember, aki mindenről tud, mindenről hallott, és természetesen mindenhol ott volt. Ám ahányszor elmesél egy történetet, egy kicsit mindig másképp cseng, mint előzőleg. - írta meg a Huffington Post cikke alapján a Szeretlek Magyarország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.