A gyerekek előtt tartottak disznóvágást az iskola udvarán

Forrás: Bodrogi Mária -
bizarr iskola gyerekek disznóvágás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Disznóvágást tartottak iskolaidőben a diákok előtt egy tapolcai általános iskola udvarán. Néhány gyerek sírva ment haza aznap, a helyiek pedig háborognak.

Az esetről a HVG számolt be, őket egy felháborodott helyi férfi kereste meg. Állítólag a disznóvágás a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének udvarának egy félreeső helyén történt és nem volt kötelező a gyerekek számára. Az iskolában feldolgozott állatot végül a tanárok ették meg a közös karácsonyi vacsorán.

A kép csak illusztráció Forrás: Bodrogi Mária

A disznó feldarabolása nem minden gyerek tetszését nyerte el, van, aki látta, mi történik, és ott hagyta a programot, de olyan is akadt, aki aznap sírva ment haza. Az iskola igazgatója szerint a disznó megbízható helyről származik és ölésről nem volt szó, már kivéreztetve vitték az állatot az iskola udvarára. Elmondta továbbá azt is, hogy az érdeklődő tanulók önkéntesen, pedagógus kíséretében nézhették végig a darabolást.

„Elsősorban a környezetismerethez, a technika és életvitel, valamint biológia foglalkozásokhoz kapcsolódott a munkafolyamatok bemutatása, hiszen vidéki gyerekekről van szó, jelentős részük látott már hasonlót. A közreműködő pedagógusok tájékoztatást adtak a tevékenység néprajzi, biológiai, technikai, egészségügyi hátteréről" – nyilatkozta a lapnak Bajner Imre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.