Eltűnt maláj utasszállító: egy magánvállalkozás újraindítja a keresést

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion -
maláj utasszállító keresés eltűnt maláj gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újraindítja egy magánvállalkozás a csaknem négy éve eltűnt malajziai utasszállító roncsai utáni kutatást.

Liow Tiont Lai malajziai közlekedési miniszter vasárnapi hírügynökségi jelentések szerint előző nap közölte, hogy az Ocean Infinity nevű amerikai kutatócég ajánlatot tett a keresés folytatására, az ázsiai ország pedig rábólintott.

A texasi vállalkozás csak akkor részesül sikerdíjban, ha megtalálja a Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járatának maradványait. Az Ocean Infinity azt tervezi, hogy modern keresőhajóval 25 ezer négyzetkilométeres területet fésül át az ausztrál vizek közelében. Szakértők azt vélték a legvalószínűbbnek, hogy a gép valahol Ausztrália közelében, az Indiai-óceán déli részén csapódott a vízbe - emlékeztetett Liow Tiont Lai.

Az eltűnt maláj gép egyik megtalált alkatrésze Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion


A Boeing 777-es típusú repülőgép 2014 márciusában tűnt el 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén. Az MH370-es járaton lévők hozzátartozóinak minden tiltakozása ellenére a keresést több mint ezer nap után, 2017 januárjában leállították a maláj, a kínai és az ausztrál hatóságok. A költségek addigra több mint 150 millió dollárt emésztettek fel.

A maláj utasszállító eltűnése a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.