Holnap lesz Blue Monday, az év legszomorúbb napja

Forrás: Shutterstock -
rosszkedv hétfő Blue Monday szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holnap lesz az év azon napja, amelynél az összes többi már csak jobb lehet.

A Blue Monday, azaz a szomorú hétfő az év legrosszabb napja, ami állítólag nem csak egy légből kapott állítás, hanem egy vizsgálatokkal alátámasztott tény. 2004-ben egy Cliff Arnall nevű férfi kiszámította, hogy a pesszimizmusunk mikor a legmagasabb, mikor éri el a csúcsát a rosszkedv.

Nem muszáj, hogy ez legyen az év legszomorúbb napja Forrás: Shutterstock

Létrehozott egy olyan algoritmust, amely figyelembe vette az ember motiváltsági szintjét, az időjárást, illetve azt is, hogy ki mennyi bevétellel és kiadással rendelkezik. Ez alapján derült ki, hogy az év legrosszabb napja január harmadik vasárnapja, amely ezúttal január 15.-ére esik.

Ez persze nem azt jelenti, hogy kötelezően szomorúnak kell lennünk. Sőt, talán érdemes lenne megmutatni a világnak, hogy igen is jó kedvünk lehet még akkor is, ha nem minden tényező a legtökéletesebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.