Nem várhatóak komoly fagyok a héten

Forrás: Justin Kern / Flickr.com -
hideg havazás időjárás Pártai Lucia fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szokatlanul enyhe napok után hazánkban is beköszöntött az igazi tél. De vajon meddig fog tartani és számíthatunk-e kemény fagyokra a héten?

Várható volt, hogy nem tart sokáig az enyhe idő, hétvégén havazással és faggyal érkezett meg a tél Magyarországra. Néhol 10 centi hó is esett, rengetegen mentek ki a szabadba, hogy szánkózzanak, síeljenek. Felmerül azonban a kérdés, meddig marad a hideg idő és mire számíthatunk ma, illetve a hét hátralévő részében. A Bors ezzel kapcsolatban kereste meg Pártai Lúcia meteorológust.

Ködfelhős területek egyaránt előfordulhatnak, de túlnyomórészt napos időre van kilátás. A maximum hőmérséklet a napos területeken is csak fagypont közelébe emelkedik, ahol viszont tartósan megmarad a köd, ott egész nap néhány fokkal fagypont alá esik. Éjszaka ugyan megnövekszik a felhőzet, de reggelig említést érdemlő csapadék valószínűleg nem lesz, azonban arra számítani lehet, hogy újabb ködfoltok alakulhatnak ki." – árulta el a meteorológus, majd hozzátette, a mostani időjárást semmiképp nem nevezhetjük extrémnek, hiszen ez a normális, a hónapnak megfelelő. „Nem szélsőséges, átlagos januári időjárás ez. Nagy fagyokra nem kell számítani a héten, de az Északi-középhegységben várhatóan fagyosabb lesz az idő"

Visszatért az igazi tél Forrás: Justin Kern / Flickr.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.