Zámbó Jimmy dalától változott magyarrá egy román nő

Roxana Tudor Zámbó Jimmy román énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jimmy tehetsége sosem volt vitatéma, de azt nem gondoltuk volna, hogy ekkora hatást gyakorol az emberekre. 

Roxana Tudor egy dél-romániai születésű nő, akit 35 éves korában egy csúnya baleset ért, melynek következtében fenekestül felfordult az élete. Soha azelőtt nem találkozott a magyar kultúrával, sőt, még magyar szót sem hallott, de aztán ráesett egy könyvespolc.

"Igen, otthon. Majdnem eltörte a gerincemet. Ez 2015 májusában történt, onnantól kezdve hónapokig kórházról kórházra jártam, ágyhoz voltam láncolva, alig ettem, éjjel-nappal üvölthetnékem volt a fájdalomtól. Közben állandóan egy furcsa magyar zene visszhangzott a fülemben, amit talán egy hónappal a balesetem előtt hallottam először. Zámbó Jimmy egyik dala volt" - mesélte Roxana.

Bevallása szerint úgy hatott rá, mint valami mennybéli orvosság, enyhítette a fájdalmait, ezért amikor megszűntek a tünetei, elkezdett kutakodni a dal iránt, és a magyar nyelv iránt, amelyen a zene szólt hozzá.

Beleásta magát a magyarság minden titkába, és mostanra már szakértője lett a kultúránknak. A környezetében a legtöbben elfogadták, hogy Roxana szíve már magyar, sőt, gyakran fordulnak hozzá olyan kérdésekben, amik a magyarokat érintik. De nem mindenki ilyen elfogadó.

"Persze vannak románok, akik átkoznak azért, mert „átléptem a másik csapatba", árulónak és még rosszabbnak neveznek, de ez már lepereg rólam. Az ő problémájuk, ha ennyire szűk látókörűek" - írta meg a Magyar Hírlap.

Van olyan család, amelyik kést használ a vécében: ezért! (18+)http://www.life.hu/news/20180118-van-olyan-csalad-amelyik-kest-hasznel-a-veceben-ezert.htmlVannak olyan eszközök, melyek mindenkinél alapvetőek egy illemhelyiségben, és van, akinél a kés is ilyen. És, hogy mire használják? Kiderül! NewsOrigoPénteken érkezik az újabb hidegfront http://www.life.hu/news/20180118-penteken-ujabb-hidegfront-erkezik.htmlUgyan csütörtökön a nap első felében még verőfényes napsütésben lehet részünk, délután beborul majd az égbolt, pénteken pedig a hidegfront is megérkezik. News--Tévedésből felhívták a feleséget és közölték vele, hogy a férje meghalthttp://www.life.hu/news/20180118-tevedesbol-felhivtak-a-feleseget-es-kozoltek-vele-hogy-a-ferje-meghalt.htmlEgy brit nőnek azt mondták a telefonban, hogy meghalt a férje, majd pár perccel később kiderült, tévedés volt, a kórházban összekeverték a telefonszámokat. News--Szexuális fantáziálás kiélése céljából ölhették meg a svéd riporternőt (18+)http://www.life.hu/news/20180117-szexualis-fantazialas-kielese-celjabol-olhettek-meg-a-sved-riporternot.htmlSzexuális fantáziájának kiélése céljából ölhette meg tengeralattjáróján a vele interjút készítő svéd újságírónőt, Kim Wallt Peter Madsen. News--Döbbenet: szexre kényszerítette 10 éves fiát az anya (18+)http://www.life.hu/news/20180117-dobbenet-szexre-kenyszeritette-10-eves-fiat-az-anya.htmlSzörnyű dolgot művelt egy walesi fiúval az anyja és annak párja: szexre és erotikus játékokra kényszerítették a gyereket. NewsOrigoHalálos buszbaleset történt Eger közelébenhttp://www.life.hu/news/20180117-halalos-buszbaleset-tortent-eger-kozeleben-az-utat-lezartak.htmlMeghalt egy ember, amikor összeütközött egy busz és egy autó Egerszalók szélén, az Ady Endre úton. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.