8 éve tűnt el nyomtalanul a Margitszigetről Dávid: szülei azóta is keresik

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
keresés eltűnt Margitsziget nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Margitszigeten 8 évvel ezelőtt tűnt el Ackermann Dávid, akit azóta is keresnek a szülei.

Ackermann Dávid 8 éve indult el a Margitszigetre sétálni. Szüleinek csak egy cetlit hagyott az asztalon, amin az állt, a barátnőjével lesz, de este megy haza. Nem így történt: a fiúnak rejtélyesen nyoma veszett. A Margitszigeten valóban találkozott a barátnőjével, akitől el akart búcsúzni, a lány ugyanis hosszabb időre Új-Zélandra utazott. Nem kettesben voltak azonban, több barát is csatlakozott hozzájuk. Hogy ezután mi történt, azt senki nem tudja, ugyanis a csapat felszállva a villamosra észrevette, hogy Dávid már nincs velük. A Blikk szerint azonban nem ijedtek meg, gondolták, csak nem érheti baj...

A vallomások is ellent mondanak egymásnak, egyik barát állította, hogy Dávid furcsa italt ivott aznap, de ezt a többiek cáfolták. Van, aki szerint a fiú rosszkedvű volt, míg mások szerint ez nem igaz.

Dávid pénztárcáját másnap megtalálták a Magitszigeten, a telefonja darabjaira pedig egy hajléktalan bukkant rá.

Margitsziget (A kép csak illusztráció) Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiú szülei ma is reménykednek, egyszer még hírt kaphatnak a fiukkal kapcsolatban.

"A bizonytalanságnál még a biztos rossz is jobb lenne. Minden vágyunk, hogy végre megtudjuk, mi történt a fiunkkal" – nyilatkozta Ackermann József a lapnak.

Most a család egyik jó barátja tett közzé felhívást az internetet, aki szeretne a Margitszigeten, Dávid eltűnésének időpontjában, 2009. szeptember 11-én délután négy óra és éjfél között készült fotókat gyűjteni. Mint mondja, tudják, hogy tűt keresnek a szénakazalban, de soha nem szabad feladni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.