Kiderült, valóban a földönkívüliek írták-e a Voynich-kéziratot

Forrás: AFP/Cesar Manso -
kutatás Voynich-kézirat ufó földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igen sok fejtörést okozott eddig a kutatók számára a rejtélyes Voynich-kézirat, most azonban úgy tűnik, sikerül megfejteni.

A titokzatos Voynich-kézirat 1912-ben került egy könyvkereskedőhöz, a könyvet valószínűleg 1450 és 1520 között írhatták ismeretlen nyelven. Eddig hatalmas fejtörést okozott a kutatók számára, sokan azt gyanították, hogy földönkívüliek írhatták, hiszen senki nem érti, mi áll benne, de néhányan abban is bíztak a furcsa motívumok miatt, hogy esetleg az örök élet titka rejlik benne.

Az Alberta Egyetem kutatóinak most mesterséges intelligencia segítségével sikerült egy mondatot lefordítaniuk a kéziratból. A fordítás nagyjából így hangzik:

Javaslatot tett a papnak, a ház emberének, nekem és az embereknek" – írja a The Sun.

Egyelőre csak ennyire jutottak a szakemberek, ám ez is hatalmas áttörés és így valószínűleg már csak idő kérdése, hogy mikorra sikerül az egész kéziratot megfejteni.

Lassan, de biztosan sikerül megfejteniük a kutatóknak a Voynich-kéziratot Forrás: AFP/Cesar Manso

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.