Erős havazás bénította meg a forgalmat a japán Honsú sziget középső részén

Forrás: AFP/Toru Yamanaka -
havazás Japán időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erős havazás bénította meg a forgalmat a japán Honsú sziget középső részén, az ítéletidővel hozható összefüggésbe egy ember halála és tucatnyi sérülése - jelentette a Kyodo hírügynökség.

Egy idős férfi megpróbálta letisztítani a havat a háza tetejéről, de leesett és szörnyethalt.
Az áldozatok zömét törésekkel és súlyos zúzódásokkal szállították kórházba, ők jobbára a jégpályává vált utakon és járdákon sérültek meg.
A térségben számos közúti baleset történt, Tokió környékén le kellett zárni az autópályák egyes szakaszait, a főváros körüli körgyűrűn sincs közlekedés. Egyes helyiérdekű vonatjáratokat fel kellettfüggeszteni a sínekre dőlt fák miatt, a Tokiói-öbölben betiltottak a kompok közlekedését, a reptereken pedig mintegy ötven belföldi járatot töröltek. A közlekedési fennakadások miatt egyes térségbeli középiskolákban és egyetemeken később kezdődött meg az írásbeli felvételi. Péntekre virradóra Honsú középső részén egyes helyeken húsz centiméter hó esett. Két hét sem múlt el azóta, hogy Tokióban az elmúlt négy év legsúlyosabb havazása okozott komoly gondokat. Akkor, január 22. és 23. között 23 centiméter hó esett a fővárosban.

Forrás: AFP/Toru Yamanaka

Hó és eső várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20180202-ho-es-eso-varhato-a-hetvegen-idojaras.htmlAz OMSZ figyelmeztetése szerint estétől a Nyugat-Dunántúlt csapadékzóna éri el, melyből egészen szombatig várható eső, havas eső, havazás az országban. Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a nagyjából a Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 milliméter körül alakulhat.Már pénteken megérkezhet a hó. News--Halálos baleset történt Pomáználhttp://www.life.hu/news/20180202-halalos-baleset-tortent-pomaznal-csutortokon-este.htmlMeghalt egy férfi, hárman pedig megsérültek, amikor három autó összeütközött Pomáz közelében csütörtök este - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. News--Meleg és eső várható a napokbanhttp://www.life.hu/news/20180128-meleg-es-eso-varhato-a-napokban-idojaras.htmlItt a melegfront, de nem tart majd örökké a januári tavasz. NewsOrigoSúlyos buszbaleset: 11 ember meghalt, 46 megsérült Törökországbanhttp://www.life.hu/news/20180120-autobusz-balesetben-tucatnyian-meghaltak-torokorszagban.htmlBalesetezett egy török családokat szállító autóbusz szombatra virradóan az északnyugat-törökországi Eskisehir tartományban. Legkevesebb 11 ember meghalt, 46 megsérült. News--Megszólalt VV Fanni családjának ügyvédjehttp://www.life.hu/news/20180126-megszolalt-vv-novozanszki-fanni-csaladjanak-ugyvedje-rtl-klub.htmlA november 20-án eltűnt Novozánszki Fanni családjának ügyvédje az RTL Klub-nak arról beszélt, az állítólagos gyilkosnak 4 napja lehetett a holttest eltüntetésére.Ahogy már írtunk róla a rendőrség továbbra is csúcstechnológiai eszközökkel és speciális szakértőkkel keresi a lány holttestét. News--Havazás várható vasárnaphttp://www.life.hu/news/20180120-varhato-idojaras-az-orszag-teruleten-vasarnap-estig.htmlA szombat esti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így vasárnap már országszerte borult lesz az ég. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.