Hókásásak az utak, de még sehol nem vezettek be korlátozást

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
Útinform havazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Útinform jelentése szerint a szombaton elkezdődött havazás miatt a gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, egyes helyeken latyakosak, hókásásak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a havazás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon.

Az Útinform honlapján található helyzetjelentés szerint a középső országrészben váltakozó intenzitással havazik, több helyen havas eső esik. A nyugati-délnyugati területeken már inkább a hószállingózás, míg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább az eső a jellemző.

A havazással érintett területeken a frissen lehullott hó mennyisége eléri az 1-4, Baja környékén az 5-10 centimétert. A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, nedvesek, az ország keleti részén vizesek.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Elszórtan, főleg Zala, Vas, Baranya Pest és Bács-Kiskun megyében, továbbá Nyékládháza és Polgár környékén latyakos, hókásás a burkolat a fő és mellékutakon. A látási viszonyok országszerte megfelelőek, csak Vasvár, Zalaegerszeg, Keszthely és Szigetszentmiklós térségében közepesek. Fonyód környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést.

Az OKF tájékoztatása szerint az időjárás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon, és elzárt települések sincsenek. A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitásának függvényében néhány centiméter vizes hó több helyen is megmaradhat. Az intenzívebb csapadék szombat estére északkeletre szorul vissza.

Elhunyt Palotai Károly olimpiai bajnok futballistahttp://www.life.hu/news/20180203-elhunyt-palotai-karoly-olimpiai-bajnok-futballista-82-eves-volt.htmlPalotai Károly hosszan tartó betegség után, 82 évesen halt meg. News--Ezeken a településeken már szakad a hóhttp://www.life.hu/news/20180203-ezeken-a-telepuleseken-mar-szakad-a-ho-idojaras.htmlHavazás veszélye miatt a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, de sok helyen még csak eső, havaseső esik. News--Közleményt adott ki a rendőrség VV Fanni meggyilkolásárólhttp://www.life.hu/news/20180203-vv-fanni-ugye-miatt-feszult-egymasnak-rendorseg-es-doszpot-peter.htmlÚgy tudni, kiverte a rendőrségnél a biztosítékot, hogy önkéntes szakértők is foglalkoznak VV Fanni meggyilkolásával és az ügyben folyó nyomozással, így megnehezítik azt. A hatóság mindig annyit kommunikál, amennyit a nyomozás érdekei megengednek számukra. A rendőrség a napokban hivatalos közlemény adott ki, amelyet a police.hu oldalon tett közzé. News--Busszal ütközött egy autó Nagykállóban, egy ember meghalthttp://www.life.hu/news/20180203-busszal-utkozott-egy-auto-nagykalloban-egy-ember-meghalt-1.htmlMenetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött egy személyautó szombat reggel Nagykálló belterületén, a balesetben egy ember meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. News--A fél országra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálathttp://www.life.hu/news/20180203-havazas-varhato-a-hetvegen-februar-3-4.htmlA havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.News--Németh Lajos szerint a február lesz a tél leghidegebb hónapjahttp://www.life.hu/news/20180202-nemeth-lajos-szerint-a-februar-lesz-a-tel-leghidegebb-honapja-idojaras.htmlNémeth Lajos szerint a február lesz a tél leghidegebb hónapja, kemény fagyok elé nézünk. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.