Teréz körúti robbantás tárgyalás Teréz körúti robbantó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantó második tárgyalása sem hozott sok eredményt, P. László a vádlottak padján ülve, olykor mosolyogva szemlélte az eseményeket, és a két sérült rendőr beszámolóját.

A Teréz körúti robbantó második tárgyalására is sor került, de most sem jutottak sokra a gyanúsítottal. P. László mindössze egyetlen dolgot akart megtudni, méghozzá azt, hogy meddig tart az eljárás. Ezen kívül szinte szótlanul hallgatta végig a két robbantásban megsebesült rendőr beszámolóját. Ők elmondták, nem volt különös a kapualjban hagyott csomag, hiszen a hajléktalanok után rendszeresen maradnak itt-ott táskák.

Teréz Körúti robbant pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kapualjban egy hajléktalan élt, rendszeresen láttunk ott táskákat. Fel sem tűnt a bombát tartalmazó zsák – mondta V. László. Ő is elvesztette az eszméletét egy percre a robbantás után, majd társa segítségére sietett. Mindketten súlyosan megsérültek.

Lászlónak beszakadt mindkét dobhártyája, egy szög beleállt a koponyájába, egy másik a vastagbelébe.

Egy repesz a bordái közé szorult. Három hétig volt kórházban, de már újra járőrözik. Szabina azonban már soha nem tud járőrözni. Koponyaalapi törése volt, hiányzik 3 centiméter hosszan a koponyacsontja, egy szög fúródott a kisagyába, jobb lábszárán nyílt csonttörést szenvedett. Sarokcsontja és lábközépcsontja is eltört, de a jobb füle hallócsontjai is elmozdultak.

P. László mosolygott a rendőrök beszámolói alatt,

ami a bírónak is feltűnt. Dr. Kalina József meg is kérdezte, hogy min mulat ilyen jól, mire László azt válaszolta, hogy a raborítási képeinek a kivetítésén.

P. László apja azt mondta: a tárgyalótermi történések csak biztosabbá teszik abban, hogy a fia ártatlan, és gyógyszerek hatása alatt áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.