Bevallotta tettét S. Attila, Tompa Eszter gyilkosa

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
gyilkosság gyilkos tárgyalás vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 évig hiába keresték Tompa Eszter gyilkosát, teljesen véletlenül sikerült a nyomára bukkanni. S. Attila tárgyalása csütörtökön kezdődött, beismerte tettét.  

14 évvel ezelőtt gyilkolták meg Tompa Esztert, a tettes tárgyalása azonban csak most kezdődött: eddig nem bukkantat az elkövető nyomára. A rendőrök egyszerűen nem találták a tettest, majd 13 évvel később váratlanul bejelentették, hogy megvan: S. Attila egy másik ügy miatt bukott le. Pár éve értékes kutyáit akarta visszalopni, ami után DNS-mintát vettek tőle. A vádirat szerint 2003 szeptemberében S. Attila a sashegy-pusztai mellékúton vezetett, ott sodorta el a biciklivel szüleihez igyekvő Tompa Esztert. Attila ezután megijedt, a csomagtartójába tette a lányt, miután kiderült, hogy mégis él, megfojtotta. Állítólag különös kegyetlenséggel végzett a lánnyal: verte és fojtogatta.

Győr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit őriznek a rendőrök a Győri Járásbíróság folyosóján 2 Forrás: MTI/Krizsán Csaba

S. Attila vallomása már másként hangzott a bíróságon. Azt állítja, nem volt kegyetlen, csak pánikba esett. „Nem tudom, miért fojtottam meg. Nem tudok magyarázatot adni rá. Csak az biztos, hogy nem a balese

Pánikba estem. 23 éves voltam, volt egy kislányom.

Bors

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.