Tíz emeletet zuhant a panelház liftje a kismamával

panelház zuhanás lift kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fülke elsötétült, és a földszinten állt meg. A nőnek halálfélme volt, azt hitte, idő előtt megszül.

"Szorítottam a kezemet, és könyörögtem, hogy csak ne fájjon. Akármi történik, mindegy, csak ne fájjon. Hirtelen elsötétült minden, és sajnos lezuhantam teljesen a földszintig, úgy hogy a vészfékek fogtak meg állítólag, a szerelő azt mondta. Szabadesésben zuhantam lefelé" - mesélte Tényekben a kismama, aki terhessége 37. hetében jár.

Egy lakótelepi ház liftjéről van szó, amit a lakók elmondása szerint szinte minden nap javítani kell. Az esetleges problémákat a lift üzemeltetőjének és karbantartójának kell kivizsgálnia. Egy szakértő szerint a felvonókat általában 20 évre gyártják, a panelházak többségében azonban 40 éve működnek ugyanazok a liftek. A Magyar Felvonószövetség azt mondja, hogy ezeket a szerkezeteket ki kellene cserélni újabbakra, ahelyett, hogy alkatrészeket cserélgetnek bennük.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.