A tél legerősebb lehűlésére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

meteorológia időjárás lehűlés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tél legerősebb lehűlése közelít - hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely keddtől ismét havazásra figyelmeztet.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között lesznek a maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint - nagyrészt kontinentális eredetű - fagyos levegő árasztja el több hullámban Európa legnagyobb részét, ezzel - viszonylag szokatlan módon - február utolsó, illetve március első napjaiban lehet Magyarországon a szezon leghidegebb időszaka: egyre több helyen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, éjjel több helyen mínusz 10, helyenként mínusz 15 Celsius-fok alatti minimumokra kell készülni. Ezen a télen eddig hivatalos mérőállomáson még nem mértek mínusz 15 foknál hidegebbet. A lehűlés előtt mediterrán ciklon okoz jelentős csapadékot, amely délnyugaton, nyugaton döntően hó lesz, ott a hétvégére jelentős hótakaró is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: már hétfő késő délutántól a dél felől felvonuló felhőzetből ismét esőre, havas esőre, havazásra lehet számítani. Kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken (nagyjából 250-300 méter felett) jellemzően gyenge vagy közepes intenzitású havazás, havas eső várható. A havazás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A Dunától keletre, síkvidéken inkább az eső, havas eső lesz jellemző, amely időnként havazásba válthat.

Várhatóan péntekig folytatódik a vegyes csapadék, a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken gyakran havazással, ott szombat reggelig több helyen jelentős hótakaró is kialakulhat. Egy adott területen naponta többször is változhat a csapadék halmazállapota.

Egy mexikói nő óriásplakáton akarja tudatni gyermeke apjával a terhességi teszt eredményéthttp://www.life.hu/news/20180219-egy-mexikoi-no-oriasplakaton-akarja-tudatni-gyermeke-apjaval-a-terhessegi-teszt-eredmeenyet.htmlSem telefonon, sem pedig a közösségi médián keresztül nem tudja elérni egy mexikói nő az őt teherbe ejtő Carlos Orozcót. Óriásplakáton üzen a férfinak, amit már rengetegen osztottak meg a közösségi médiában. News--Elizabeth Swaney, síakrobata nem mutatott be akrobatikus elemeket gyakorlatábanhttp://www.life.hu/news/20180219-elizabeth-swaney-siakrobata-nem-mutatott-be-akrobatikus-elemeket-gyakorlataban.htmlA téli olimpián magyar színekben induló, Elizabeth Swaney síakrobata nem mutatott be akrobatikus számot félcső gyakorlatában hétfőn, így utolsóként zárta a selejtezőt. Azonban ez tűnik a legkisebb bajnak, hiszen a fél világ rajta nevetett. A MOB is reagált az ügyben. News--Szellentő utas miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgéphttp://www.life.hu/news/20180219-szellento-utas-miatt-hajtott-vegre-kenyszerleszallast-egy-repulogep-becsben.htmlTúl sokat szellentett egy utas a repülőgépen, amit a körülötte ülők nehezen viseltek. Dulakodás és kényszerleszállás lett a vége. NewsOrigoMeztelen képeket kért diákjaitól egy budapesti tanárhttp://www.life.hu/news/20180219-meztelen-kepeket-kert-tanuloitol-egy-budapesti-tanar.htmlA diákok szexuális zaklatásával vádolnak egy budapesti tanárt, aki állítólag meztelen képeket kért a tanulóitól. Az egyik zaklatott fiú nyilatkozott az ügyről. NewsOrigoDráma a Fővárosi Nagycirkuszban: előadás közben halt meg a fiatal porondmesterhttp://www.life.hu/news/20180218-drama-a-fovarosi-nagycirkuszban-eloadas-kozben-halt-meg-a-fiatal-porondmester.htmlA 32 éves porondmester hirtelen rosszul lett, a mentők az életét már nem tudták megmenteni - írja a Ripost.NewsHivatalos: a KitKat lett a világ legjobb csokijahttp://www.life.hu/news/20180218-a-kitkat-lett-a-vilag-legjobb-csokija.htmlA Rankers.com kereste a választ arra a kérdésre, hogy melyik a világ kedvenc csokoládéja.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.