Menstruációs görcsök miatt szállítottak le a repülőről egy brit nő

Forrás: Flickr.com -
repülő leszállítás légiutas-kísérő menstruációs görcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Menstruációs fájdalmak miatt kellett leszállni a Dubajba tartó repülőgépről a 24 éves nőnek: nagyon felháborodott.

Dubajba készült barátjával a brit Beth, de sajnos az álomnyaralásuk nem egészen úgy alakult, ahogy tervezték. Még a repülő sem indult el, amikor pokollá vált az útjuk. A lányt ugyanis leszállították a gépről, méghozzá azért, mert a légiutas-kísérők meghallották, hogy menstruációs fájdalmakkal küzd. A stewardessek egy orvossal is konzultáltak, akivel állítólag azt közölték, hogy a lány nem tud repülni.

Menstruációs görcsök miatt kellett leszállnia a brit nőnek - Képünk illusztráció Forrás: Flickr.com

Hiába írta le fájdalmát Beth egyesként egy tízes skálán, el kellett hagyniuk a repülőt. Érthető módon barátjával együtt nagyon dühösek voltak, hiszen

a repülőjegy árán felül további 250 fontba, vagyis körülbelül 85 ezer forintba került, hogy újra foglaljanak

utat egy másik járaton. A légitársaságok megtagadhatják az olyan személy utaztatását, aki rosszul van, és állapota romolhat a levegőben. A társaság szóvivője elmondta, a kapitány hozott egy döntést, miután a hölgy nem érezte jól magát. Csak azt szerették volna, ha szükség esetén megkapja a szükséges orvosi ellátást, amit a gépen nem tudtak volna biztosítani – írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.