Néhány megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adtak ki: időjárás

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
havazás időjárás hófúvás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A havazás, illetve hófúvás veszélye miatt néhány dunántúli megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: havazás legfőképp a Dunántúlon várható. A szerda éjjeli órákig mintegy 5-10 centiméter, csütörtök estig további 5-15 centiméter friss hóréteg alakulhat ki. A nagyobb mennyiség főként a délnyugati tájakon, valamint a 200-300 méternél magasabban fekvő területeken valószínű.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A havazás veszélye miatt Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, helyenként eső is várható. A hajnali órákban az Alföld déli részén helyenként ónos eső is előfordulhat - jegyezték meg. Kiemelték továbbá, hogy a Nyugat-Dunántúlon a 45 kilométer/óra körüli széllökések gyenge hófúvást is okozhatnak. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok általában mínusz 2 és plusz 5 Celsius-fok között alakulnak, de a Tiszántúlon plusz 5-7 fok is lehet. A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken, a nap első felében még többfelé havazhat. Aztán a hétvége további részében szárazabb, de egyúttal egyre hidegebb idő várható. Vasárnap a leghidegebb órákban néhol mínusz 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, a maximumok pedig országszerte mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.