Elmeorvoshoz küldte a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit a biztosító társaság

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
halál elmeorvos gyász veronai buszbaleset buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy éve történt az a veronai buszbeleset, melyben a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói közül tizenheten meghaltak, huszonhatan pedig megsérültek. A hozzátartozók kártérítésével foglalkozó biztosító társaság elmeorvoshoz küldte az áldozatok hozzátartozóit, akik kellemetlen kérdéseket tettek fel. 

"Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek? – többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője" - nyilatkozta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő szülő, aki azt mondja bőven túllépik a kérdések a jóízlés határait.

A lap információi szerint a biztosító társaság az érintettektől korábban pszichológiai szakvéleményt kért, azonban ez nem felelt meg nekik, így elmeorvosi szakértőt rendeltek ki.

A szülők remélték, hogy a biztósítótársaság empatikus lesz Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

"Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel!" - mondta a szülő. A Blikk kérdéseivel megkereste az érintett biztosító társaságot is, azonban azt mondták, nem közölhetnek részleteket az ügyről. Korábban azt nyilatkozták, hogy ahol meghatározható volt a kártérítés összege, kifizették azt, a további eseteknél pedig az egészségi állapot lesz a döntő.

Dr. Kosdi Kornél ügyvéd a lapnak azt mondta, hogy a biztosítók peren kívüli eljárásnál kérhetnek pszichológiai szakvéleményt, és ennek eredményét az általa választott elmeorvos is felülvizsgálhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.