A Teréz körúti robbantó tárgyalásán rajongói is megjelentek

Fotó: Polyák Attila - Origo -
rajongó robbantás tárgyalás Teréz körúti robbantó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn folytatódott a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László tárgyalása. Ott voltak a szimpatizánsai is, akik még a bíróval is akartak beszélni.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László hétfői tárgyalása sem hozott túl sok eredményt. Félmosollyal az arcán érkezett, és ez így is maradt a tárgyalás szinte teljes ideje alatt, még akkor sem, amikor a bíró a helyszínen készült fotókat mutatta be, rajtuk a sérültekkel. Felolvastak 55 tanúvallomást, de P. László egyre sem reagált. A bíró végül azt is megkérdezte, hogy miért mosolyog, erre csak annyit felelt, hogy fáradt. Amikor dr. Kalina József bíró megkérdezte, hogy aludt-e, elég rejtélyesen válaszolt.

A Teréz körúti robbantó pere Fotó: Polyák Attila - Origo

"Régebben aludtam" - mondta, majd elhallgatott, és a továbbiakban egy szót sem szólt. A Bors állítása szerint

ott voltak a robbantó szimpatizánsai is,

akik minden elhangzott mondatot lejegyzeteltek, és koncepciós perről beszéltek. A tárgyalás szünetében egyikük még a bíró után is szaladt, hogy beszéljen vele.

A tárgyaláson természetesen P. László apja is ott volt, aki megjegyezte, hamarosan a lánya, vagyis László testvére is eljön a tárgyalásra, valamint arról is beszélt, hogy a fia valóban rosszul alszik a zárkában. "Sokan mondták, hogy őrjöngött, de nekik javaslom, próbálják ki, milyen ennyi időt ülni szigorított körülmények között. Ahhoz képest pedig kielégítő az állapota" - árulta el P. László apja, aki továbbra is hisz fia ártatlanságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.