Németh Lajos tavasz időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, enyhülés kezdődik az időjárásban és lassan, de biztosan közeleg a tavasz.

Németh Lajos a Velencei-tó jegéről jelentkezett be a TV2 műsorában. Léket vágott és megmérte, összesen 7 centi vastag a jégréteg. Soknak tűnhet, de elárulta, hogy 15 centi alatt életveszélyes, így tilos rámenni. Hiába reménykednek a korcsolyázni vágyók, ennél tovább már nem fog vastagodni a jég, ugyanis a következő napoktól lassú enyhülés válható.

Az ország középső, nyugati és déli vidékein mínusz 18-23 fok között volt a legalacsonyabb hőmérséklet, itt a Velencei-tónál is mínusz 18 volt, amikor ideérkeztünk. Ez volt a tél leghidegebb éjszakája." – kezdte Németh Lajos, majd jobb hírekkel szolgált, elárulta, innentől kezdve lassan melegszik majd a levegő. „Vége a szibériai hideg utánpótlásának, ez mára virradóra nyugalomba került és dél-délnyugat felől a következő napokban fokozatosan előbb magasban, aztán a talaj közelében is érezhető lesz az enyhébb levegő. Ma délután, este újra jön a hó, az utolsókat rúgja a tél, és ez a csapadékba hajló időjárás a hétvégén is jellemző lesz és sajnos a havazás helyeként átmehet ónos esőbe is. Ez az ára annak, hogy jövő héten egyre inkább pozitív tartományba kerül a hőmérséklet. Egy hét múlva már olyan plusz 6-10 fok is lehet a nappali órákban és az éjszaka is az ország nagy részén fagymentes lesz."

A meteorológus végül elárulta, már tényleg nem kell sokáig várni az igazi tavaszra.

A hosszabbtávú előrejelzések azt adják, hogy a tavasz lassan tyúklépésben közeledik. Rendkívüli meleg, 15 fok fölötti hőmérséklet nem vérható. 8-13 fok lesz jellemzően, ami pontosan megfelel annak, ami március közepén elvárható."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.