Riasztást adott ki az OMSZ: eső, ónos eső, havazás, hófúvás is várható

Forrás: MTI/Varga György -
szeles idő időjárás hófúvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton már nemcsak eső, ónos eső, de havazás, hófúvás is várható – figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, szombaton a reggeli óráktól délnyugat felől terjedve jelentős mennyiségű (általában 10-20 milliméter) csapadék várható az országban.

A sok eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. Kiemelték továbbá, hogy északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a csapadék halmazállapota. Az ónos eső veszélye miatt Baranya, Békés, Csongrád és Tolna megyére elsőfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Forrás: MTI/Varga György

Mint kifejtették, szombaton a késő délutáni, esti óráktól általában az ország délkeleti harmadában ezen belül kiemelten az Alföldön, annak is főként egy délnyugati-északkeleti tengelyében az eső, illetve időszakos havazás mellett jelentős mennyiségű ónos eső vagy – bizonytalan módon – fagyott eső hullhat az éjféli órákig. Kiemelték továbbá, hogy szombaton a délutáni óráktól északkelet, illetve északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján 5-10 centiméter körüli hó hullhat. A havazás miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. Emellett az ország nagy részén hófúvásra is figyelmeztetnek. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére a másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Budapestre és Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére ugyancsak a hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint kifejtették, erős hófúvásra az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten a Bodrogközben lehet számítani. Ezeken a részeken viharos széllökések is valószínűek – tették hozzá. Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 8 Celsius-fok között várható – írja az MTI.

Rejtélyes repülő tárgyat videóztak a tenger feletthttp://www.life.hu/news/20180315-rejtelyes-repulo-targyat-videoztak-a-tenger-felett-ufo.htmlRejtélyes repülő tárgyat rögzített az amerikai haditengerészet egyik repülőgépe, a róla készült felvétel most került nyilvánosságra. NewsOrigoCigit adott egy 3 éves gyerek szájába egy férfi: videóhttp://www.life.hu/news/20180314-cigit-adott-egy-3-eves-gyerek-szajaba-egy-ferfi-video.htmlViccesnek gondolta tettét az a szaúd-arábiai férfi, aki egy 3 éves kisfiú szájába adott égő cigarettát. Az esetről videó is készült. NewsOrigoLevágott kézfejeket találtak egy szibériai szigeten (18+)http://www.life.hu/news/20180314-levagott-kezfejeket-talaltak-egy-sziberiai-szigeten.htmlBorzalmas dolgot mosott partra a víz Szibériában: egy zsáknyi levágott kezet találtak az Amur folyó egyik szigeténél. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.