Ítéletidő: Nem bírták el a hó súlyát, ágak törtek le, fák dőltek ki

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
hóvihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az intenzív havazás, hófúvás és ónos eső miatt szombaton 140, vasárnap délig pedig 250 beavatkozást végeztek a tűzoltók, a legtöbb esetben kidőlt fákhoz, árokba csúszott, úton elakadt vagy keresztbe fordult járművekhez riasztották őket - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t.
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha valahol nagyon elhúzódna a hiba elhárítása és a lakások kihűlnek, a katasztrófavédelem azonnal melegedőket nyit meg - jelezte. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van még néhány lezárt útszakasz, az autósok indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

Hóvihar: 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyébenhttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-15-ezer-haztartasban-szunetel-az-aramszolgaltatas-jasz-nagykun-szolnok-megyeben.htmlA rendkívüli időjárás miatt mintegy 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte az áramszolgáltató E.ON sajtószóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel. A leginkább érintett település Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós; összesen 15 ezer fogyasztási helyen van probléma. A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég súlyterhelése miatti vezetékszakadások, oszloptörések okozzák. News--30-90 percet is késnek a vonatok Kelet-Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20180318-30-90-percet-is-kesnek-a-vonatok-kelet-magyarorszagon-felsovezeteki-illetve-valtomukodesi-hibak.html--A katonák továbbra is készenlétben állnak az időjárás miatthttp://www.life.hu/news/20180318-a-katonak-tovabbra-is-keszenletben-allnak-az-idojaras-miat.htmlA katonák segítségére is számíthatnak a szélsőséges időjárásban az emberek - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap reggel az MTI-vel. Eddigi tevékenységük során - szombat éjszaka és vasárnap reggel - több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.