Időjárás: Németh Lajos szerint lassan jön az enyhülés

enyhülés Németh Lajos tavasz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország egyik fele már a napsütésnek örül, míg máshol még bőven fagypont alatt van a hőmérséklet. Németh Lajos szerint azonban nem kell már sokáig ilyen szélsőségekkel számolni, az igazi tavaszra már csak néhány napot kell várni.

Ugyan az ország egyik felén már hétágra sütött a nap, volt, ahol még bőven fagypont alatti hőmérsékletet mértek: Nyírlugoson például nemrég még -15 fok volt. Németh Lajos szerint viszont hamarosan véget ér hazánkban a szokatlanul hideg időjárás, már csak néhány napot kell várni, és jön az enyhülés, vagyis az igazi tavasz.

Németh Lajos szerint érkezik a tavasz Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A -10 fok körüli lehűlés a mai nappal befejeződött, és ez gondolom mindnyájunk számára jó hír" – mondta Németh Lajos, aki a Vácrátóti Botanikus Kertből jelentkezett be a Mokkába. A növények, az állatok és az emberek is tavaszt éreznek, itt volna már az ideje, hogy tényleg be is köszöntsön. A meteorológus szerint lassan bár, de megérkezik. „Nagyon lassan enyhül az idő, bár a hét vége felé, és a jövő héten is, már azért nem lesz ritka napközben a 10 fok körüli hőmérséklet" – mondta Németh Lajos. Hozzátette, hétvégén csapadék sem várható, kirándulásra alkalmas idő lesz, csak melegen kell felöltözni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.