Újszülöttet rabolt egy majom Indiában, a babát holtan találták meg

Forrás: Origo -
majom rablás újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majom rabolt el egy újszülöttet a kelet-indiai Odisa államban, Talabaszta faluban, a 15 napos fiúgyermek holttestét később egy kútban találták meg.

A hatóságok szerint a kisbabát egy lakóházból, alvói szülei mellől ragadta el egy majom szombaton. Az édesanya felébredt a zajra, de az állatot már nem tudta utolérni. Értesítette a hatóságokat, amelyek több tucat erdész és rendőr, valamint 2000 helyi lakos részvételével nagyszabású keresést indítottak. A kicsit másnap holtan találták meg egy kútban, talán kiesett a majom karmai közül, vagy az állat oda ejtette.

A dpa szerint a helyi hatóságok nem kétlik, hogy a szülők igazat mondtak, amikor azt állították, hogy a gyermeket egy majom rabolta el. A csecsemőt mindenesetre orvosszakértő vizsgálja meg, hogy megállapítsa a halál okát.

Majom rabolt el egy újszülöttet Indiában (képünk illusztráció) Forrás: Origo


Az erdők övezte faluban sok a majom, gyakoriak az incidensek, a falusiak elmondása szerint az állatok kitépik kezükből az ennivalót, sőt még a hűtőszekrények tartalmát is megdézsmálják.

A gyermekrablás után sok falusi tüntetett az erdészet helyi irodája előtt a "tarthatatlan" helyzet ellen.
Szakértők szerint a majmok - főleg makákók - azért lepik el a településeket Indiában, mert egyre szűkül természetes élőhelyük, az erdő, és kénytelenek városokban élelem után nézni.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.