Szigorú szabályok: szavak, amiket nem használhatnak a királyi családban

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
királyi család II. Erzsébet brit királynő Meghan Markle szabályok etikett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család tagjainak szigorú szabályokat kell betartania a mindennapokban is. Egyáltalán nem irigyeljük Meghan Markle-t, akinek mindezeket pár hónap alatt kell elsajátítania. Talán nem is gondolnánk, de már a legegyszerűbbnek tűnő szavakkal is csínján kell bánni. Nézzük, melyek azok a kifejezések, amelyeket egyáltalán nem használnak a királyi családban!

Kanapé

Bár valószínűleg II. Erzsébet is szívesen ücsörög a díszes kanapékon, soha nem hívná így ezeket az ülőalkalmatosságokat. A királyi család többnyire a szófa kifejezést használja.

Estély

A hivatalos társadalmi összejöveteleket mindenki máshogyan hívja Angliában. Van, aki egyszerűen eseményként emlegeti, míg más a klasszikus "esély" kifejezést használja. A királyi család azonban ezeket az elfoglaltságokat egyszerűen csak "party"-nak titulálja.

Frissítő

Bár elsőre azt gondolnánk, a szomjoltó üdítőkre azt mondják a királyi család tagjai, hogy „frissítő", tévedünk: ebben az esetben megmaradnak az egyszerű "ital" kifejezésnél.

Meghan Markle-nek rengeteg új szabályt kell megtanulnia Forrás: AFP/Adrian Dennis

Délutáni tea

Az angoloknál több évtizedes hagyománynak számít a délutáni tea, ami természetesen a királyi családban sem maradhat el. Ők azonban csak amolyan délutáni vacsoraként emlegetik ezt a szokást. A forró ital kifejezés is a teát jelenti, amit természetesen soha nem szürcsölnek, hanem kortyolgatnak.

Örültem, hogy láttam

Bármilyen kedvesen is hangzik, ezt a kifejezést mindig kerülik a királyi családban. A búcsúzást nem húzzák sokáig, csupán annyit mondanak, hogy „viszont látásra".

Egészségére

Koccintáskor soha nem mondja II. Erzsébet és családja azt, hogy „egészségére". Ugyanakkor egyfajta formális köszöntő mondása minden esetben kötelező, mielőtt belekortyolnának az italba.

WC

Soha nem hallhatnánk a királyi család tagjainak szájából azt, hogy ki kell menniük WC-re. Mindig a "mosdó" kifejezést használják – írja a HouseBeautiful.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.