Cenzúrázták a nő videót, ezért lövöldözött a Youtube székházában

Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo -
YouTube gyilkosság fegyver lövöldözés rendőrség orvos öngyilkosság sérülés tragédia kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem minősítették terrorcselekménynek a keddi lövöldözést, mely a Youtube San Burno városában található székházában történt. A nőnek személyes okai lehettek, a videómegosztó oldal ugyanis cenzúrázta az általa feltöltött videókat. 

A 39 éves Nasim Aghdam kedd este rontott be a Youtube videómegosztó oldal San Bruno városában található székházába, ahol lövöldözni kezdett. Több embert megsebesített, majd - a hatóságok feltételezései szerint - magával is végzett.

A lövöldözést nem minősítették terrorcselekménynek, úgy tűnik, hogy a tettest személyes okok vezérelték. Nasim Aghdam állatvédő aktivista és vegán testépítő volt, aki az állatok jogaiért harcolt. Több közösségi oldalon is regisztrált, valamint Yotubue-csatornájának is nagyjából 5 ezer követője volt. Feltöltött videóit azonban cenzúrázta az oldal, és fizetni sem akartak neki a tartalmakért. Ez okozhatta haragját, melyre édesapja is felfigyelt.

Menekülnek a dolgozók a Youtube székházából Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Apja, Ismail Aghdam figyelmeztette a rendőrséget, amikor lánya eltűnt otthonról. Félt ugyanis, hogy haragja akkora, hogy képes a Youtube székházába menni - írja a Dailymail. Nasim Aghdam végül szemüvegben és sálban, fegyverrel a kezében rontott be az épületbe, ahonnan feltartott kézzel menekültek az ott dolgozók. Ők már holtan találtak rá a támadóra. Néhány órával a lövöldözés után a videócsatornát is megszüntették.

A Dailymail azért megmutatott egy felvételt:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.