Néhány millió év múlva Afrika egy része külön szigetet alkot majd: videó

autópálya szakadás szakadék Sziget Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Etiópia, Szomália és Kenya egy része szakadhat le idővel az afrikai kontinensről, ugyanis már most egy hatalmas szakadék tátong ezen a területen. A rés minden évben több kilométerrel növekszik. 

A Mirrornak Dr. Lucia Perez Diaz, a londoni Royal Holloway Földtani Egyetem kutatója beszélt arról, mikorra várható, hogy Etiópia, Szomália és Kenya egy része idővel leszakad majd az afrikai kontinensről.

A kutató azt mondja, hogy már most tizenöt méter mély és helyenként akár húsz méter széles szakadék tátong Afrika egy részén, amely évmilliók alatt akkora lesz, hogy az előbb említett terület egy külön szigetet képez majd. A szakadék már az emberek mindennapjait is akadályozza, kettétört ugyanis egy autópályát.

Dr. Lucia Perez Diaz azonban úgy gondolja, hogy ezt hosszútávon nem érzékelik majd a lakosok, hiszen a drasztikus változás évmilliók alatt következik csak be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.