90 ezer éves emberi ujjcsontokat találtak, ez átírhatja mindazt, amit eddig tudtunk

maradvány fosszília történelem lelet antropológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oxford egyetem kutatói találták azokat a csontokat, amelyek átírhatják mindazt, amit eddig az emberiségről tudtunk. A lelet 90 ezer éves. 

Egy emberi ujj része lehetett az a 90 ezer éves lelet, amelyet nemrégiben találtak az Oxford egyetem tudósai. A kis csontdarab rengeteg dolgot megváltoztat, amit eddig feltételeztek a kutatók - The New York Times. Ez a lelet megelőzi a 80 ezer éves Ázsiában talált emberi fogat 65 ezer éves ausztráliai maradványokat is.

A felfedezés érdekessége nemcsak az, hogy így ez lett a legrégebbi homo sapiens-től származú nem afrikai lelet, hanem az is, hogy arra engedi következtetni a tudósokat, hogy kivándorlás Afrikából Eurázsiába kiterjedtebb volt, mint eddig gondolták. Ezt a Nefúd-sivatagban, az Arab-félsziget északi részén fedezték fel, ahol abban az időben buja növényzet lehetett. Találtak továbbá több ember alkotta eszközmaradványt is.

A buszsofőr mentette meg a balesettől a babakocsit toló édesanyát: videóhttp://www.life.hu/news/20180411-a-buszsofor-mentette-meg-a-balesettol-a-babakocsit-tolo-edesanyat-video.htmlEgy türelmetlen autós majdnem elgázol egy zebrán átkelő, babakocsit toló édesanyját, akit a buszmegállóban álló buszsofőr mentett meg a dudálással. A busz kamerája rögzítette az esetet. News--Szaúd al-Fejszál herceg nem fizetett a neki készített pornófilmekért, a cég perel (18+)http://www.life.hu/news/20180411-szaud-el-fejszal-herceg-nem-fizetett-a-neki-keszitett-pornofilmekert-a-ceg-perel.htmlKizárólag Szaúd al-Fejszál hercegnek készültek azok a pornófilmek, melyekben a főszerepet kedvenc szeretője kapta. A herceg 2015-ben halt meg, a filmeket azonban sosem fizette ki. A készítő cég most pereli a családot. News--Akár 26 méter hosszú is lehetett a valaha élt egyik legnagyobb állat, az ichtioszauruszhttp://www.life.hu/news/20180411-akar-26-meter-hosszu-is-lehetett-a-valaha-elt-egyik-legnagyobb-allat-az-ichtioszaurusz.htmlA valaha élt egyik legnagyobb állat egy újabb példányának maradványaira bukkantak kutatók a délnyugat-angliai Lilstockban. Az ichtioszaurusz hossza 85 láb lehetett, azaz majdnem 26 méter, ami éppen nem éri el a világ legnagyobb állatának, a kék bálnának méreteit. News--Ilyen idő lesz a következő napokbanhttp://www.life.hu/news/20180410-ilyen-ido-lesz-a-kovetkezo-napokban-idojaras.htmlMa már nagyon sok helyen beborul az ég az országban, egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat, ugyanakkor a hét végéig biztosan marad a kellemes időjárás. News--S. Fanni gyilkosa, W. Dávid tanul és dolgozik a javítóintézetbenhttp://www.life.hu/news/20180410-s-fanni-gyilkosa-w-david-tanul-a-javitointezetben.htmlAz S. Fannit halálra késelő 17 éves W. Dávidot a háziőrizetből javítóintézetbe helyezték, ahol állítólag jól billeszkedett, tanulni kezdett. Az ügyvédje még a szakértői véleményre vár. NewsThinkstockMegdöbbentően néz ki a lengyel élő Barbie, Anellahttp://www.life.hu/news/20180409-megdobbentoen-nez-ki-a-lengyel-elo-barbie-anella.htmlA lengyel származású Anella építészként dolgozik, azonban nemcsak épületeken dolgozik szorgalmasan, hanem testét is úgy alakítja akár a tervrajzokat. Eddig 30 ezer fontot, azaz több mint 10 millió forintot költött arra, hogy olyan legyen mint egy Barbie baba. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.