Gyárfás Tamást gyanúsítják Fenyő János meggyilkolásával: jelenleg is zajlik a kihallgatása

gyilkosság Fenyő János Gyárfás Tamás gyanúsított
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fenyő János vállalkozót húsz évvel ezelőtt lőtték agyon autójában. Gyilkosát már letartóztatták, a felbújtót azóta is keresik. Gyárfás Tamást gyanúsítják azzal, hogy megbízást adott a szörnyű tett elvégzésére.

Fenyő János volt a '90-es évek egyik legnagyobb vállalkozója, aki óráisi médiabirodalmat épített ki. Húsz évvel ezelőtt, 1998-ban azonban autójában ülve hidegvérrel meggyilkolták. A gyilkosságot egy szlovák férfi, Jozef Rohác követte el, aki az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjétől, Portik Tamástól kapott parancsot a kivégézésre.

Gyárfás Tamást előállította a Nemzeti Nyomozó Iroda:

azzal vádolják, hogy ő adott parancsot Portiknak, hogy végeztesse ki legnagyobb riválisát.

A Magyar Úszószövetség egykori elnökét jelenleg is kihallgatják - tudtuk meg a Tények riportjából.

Gyárfás Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség ezt a közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.