Országos Meteorológiai Szolgálat megye vihar időjárás OMSZ Országos Meteorológiai Intézet jégeső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jégeső is várható, de főként zivatarokra lehet számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki 14 megyére. 

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 kilométer/órát - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégdarabok mérete pedig elérheti az akár 2 centiméteres méretet is. Egyes helyeken rövid idő alatt akár 20 miliméter csapadék is várható.

Heves esőzés várható Forrás: Mudra László - Origo

A délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben is lehet zivatarokra számítani. Késő estétől a zivatartevékenység megszűnik. A Tiszántúlon és a déli határ mentén kedden sem indulhatunk el esernyő nélkül, hiszen zivatarokra lehet számítani.

Az OMSZ az alábbi megyékre adott ki figyelmeztetést:

Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

Erzsébet királynő Károly hercegnek adja majd át a Nemzetközösségek vezetéséthttp://www.life.hu/news/20180423-erzsebet-kiralyno-karoly-hercegnek-adja-majd-at-a-nemzetkozossegek-vezeteset.htmlA Nemzetközösség vezetői pozíciója nem örökölhető úgy mint a brit királyi trón. A Nemzetközösség mintegy 53 tagállamot számlál, képviselőik pedig zárt ajtók mögött arról döntöttek a Windsor kastélyban, hogy vezetőjük II. Erzsébet királynő után legidősebb fia, Károly herceg legyen. News--Esküvőre menet halt meg a násznép: belezuhantak a szakadékbahttp://www.life.hu/news/20180421-eskuvore-menet-halt-meg-a-nasznep-belezuhantak-a-szakadekba.htmlSzörnyű tragédia rázta meg Indiát: szakadékba zuhant egy násznépet szállító kamion. News--Kisbolygó húzott el a Föld melletthttp://www.life.hu/news/20180421-kisbolygo-huzott-el-a-fold-mellett-nasa.htmlKiderült: a napokban egy kisbolygó húzott el nem sokkal a Föld mellett. Érkezését sokáig senki nem vette észre. News--Instagram-profilt készített a kaszáshttp://www.life.hu/news/20180422-instagram-profilt-keszitett-a-fekete-ruhas-kaszas-uj-zeland.htmlNem találunk szavakat a kaszás Insta-fotóira: de az biztos, hogy halál jó fej. Fotósorozata azonnal a kedvencünk lett. NewsOrigoCsörgőkígyó- és medvetámadás után tigriscápa harapta meg a 20 éves amerikai férfithttp://www.life.hu/news/20180422-csorgokigyo-es-medvetamadas-utan-tigriscapa-harapta-meg-a-20-eves-amerikait.htmlNincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.NewsOrigoJégesővel törhet be a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20180422-jegesovel-torhet-be-a-hidegfront-hetfon-kedden-idojaras.htmlMa még csak kevés helyen kell tartanunk az időjárás kellemetlenségeitől, de hétfőn zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat, keddre pedig alaposan lehűl a levegő is. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.