Felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztet Németh Lajos

zivatar Németh Lajos időjárás felhőszakadás zápor jégeső előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki ma útnak indul, mindenképp vigyen magával esernyőt: erre figyelmeztet Németh Lajos.

Németh Lajos a reggeli Mokkában elárulta, érdemes ma magunkkal vinni egy esernyőt, ugyanis kora délutántól érkeznek hozzánk a zivatarok.

Az a labilis egyensúlyi levegő, ami közelít a Kárpát-medence térsége felé, a főváros környéke felé, ide a kora délutáni órákban ér el, akkor növekszik meg a gomolyfelhőzet és lehetnek záporok, zivatarok, aki útra kel ma az országban, vigyen magával esernyőt" – mondta a meteorológus.

Németh Lajos elárulta azt is, a hét végéig biztosan számíthatunk még záporok-zivatarok kialakulására.

Folytatódik a májusi nyár egy kis zavarral, az a levegőfajta, ami ma érkezik, vendégünk marad egészen a hét végéig. Tehát megvan az esélye annak, hogy záporok-zivatarok alakuljanak ki. De ez nem fronthoz kapcsolódik, hanem a napsütés hatására megnövekszik a gomolyfelhőzet és úgynevezett helyi záporok-zivatarok alakulnak ki. Ennek a jellegzetessége, hogy nem mindenütt esik, rövid ideig tartanak, de ahol esik, ott felhőszakadás, sajnos jégeső is előfordulhat. Tehát a zivatargócban rövid idő alatt akár 20-30 milliméternyi csapadék is lehullhat. És onnan a zivatartól olyan 5-10 kilométerre még a port sem veri el, mert oda nem jut az esőből."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.