Hidegcsepp vonul át az ország felett

Forrás: Thinkstock -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás zápor előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódik a záporos-zivataros időjárás, de lehűlésre nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett videójában arra figyelmeztet, hogy a következő napokban gyakori vendégeink lehetnek a záporok-zivatarok. Ezt az úgynevezett hidegcsepp okozza, ami épp most vonul át az ország felett.

"Jelenleg egy hidegcsepp vonul át felettünk. Ez egy örvénylő hideglevegő-gombóc. Ez érdemi lehűlést nem hoz, viszont kedvező feltételeket teremt záporok-zivatarok kialakulásához - elsősorban a Dunántúlon. A hidegcsepp a következő napokban elvonul, meleg levegő marad térségünkben. Bár a nyugati tájainkon jóval mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés" - hangzik el a videóban.

A Köpönyeg azt írja, a hét utolsó napjára, vasárnapra már csökken a záporok-zivatarok kialakulásának esélye, sok napsütésre van kilátás, csapadék már csak elszórtan alakulhat ki. A délkeleti szél megélénkül, 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.