DNS-teszt segített elkapni a 40 éve keresett amerikai sorozatgyilkost, Joseph James DeAngelót

Forrás: AFP -
DNS-elemzés Joseph James DeAngelo sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven év után sikerült elfogni Amerika egyik legrettegettebb sorozatgyilkosát, méghozzá DNS-teszt segítségével. Egy volt rendőrt, a 72 éves Joseph James DeAngelót gyanúsítják.

A Golden State-i Gyilkosként is ismert amerikai férfit 40 év után sikerült elkapni, ráadásul DNS-teszt segítségével. 1976 és 1986 között 12 embert ölt meg, 45-öt megerőszakolt, emellett 120 rablást is elkövetett., és hiába nyomoztak után nagy erőkkel, nem sikerült elkapni a tettest. Nemrég azonban végre letartóztatták a feltételezett elkövetőt, a 72 éves Joseph James DeAngelót.

Joseph James DeAngelót 40 év után fogták el Forrás: AFP

A férfi korábban maga is a rendvédelmi szerveknél dolgozott, Elfogásához családfakutató honlapok DNS-mintáit is használták, hogy felállíthassák a gyilkos részletes DNS-profilját, így néhány családra tudták leszűkíteni a lehetséges elkövetők körét, így került a figyelmük középpontjába DeAngelo, akit ezek után titokban figyeltek, és még egy ellenőrző DNS-vizsgálatot is végeztek a háza körül begyűjtött mintákból.

Időjárás: meleg, de változékony idő várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20180511-meleg-de-valtozekony-ido-varhato-a-hetvegen.htmlA hétvégén is általában meleg, napsütéses idő várható, de többször megerősödhet a szél, és záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.News--Az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán lánya érzi, hogy apja még életben vanhttp://www.life.hu/news/20180511-az-eltunt-villanyszerelo-macsik-zoltan-lanya-erzi-hogy-apja-meg-eletben-van.htmlAz eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családja nem adja fel a reményt, lánya, Adrienn azt mondja: érzi, hogy édesapja még életben van. A bizonytalanságot nehezen tűrik, a rendőrségtől ugyanis semmilyen információt nem kaphatnak. NewsOrigoA Honvéd Akadémia volt tanára ellen folyik eljárás: állítólag hármasban szexelt feleségével és diákjával (18+)http://www.life.hu/news/20180511-honved-akademia-volt-tanara-ellen-folyik-eljaras-harmasban-szexelt-felesegevel-es-diakjaval.htmlA Honvéd Akadémia focistáit is zaklató tanár bírósági tárgyalásán derültek ki részletek a férfi tetteiről: az egyik diákjával és saját feleségével hármasban szexelt. NewsThinkstockEgy kutya trollkodott bele az időjárás-jelentésbehttp://www.life.hu/news/20180510-egy-kutya-trollkodott-bele-az-idojarasjelentesbe.htmlFrappánsan reagált egy időjárás-jelentő, amikor meglátta, hogy miközben élő adásban tájékozattja a nézőket a várható időről, egy kutya settenkedik mögötte. News--Michelle Schiffer történelem tanítás helyett szexelt diákjával (18+)http://www.life.hu/news/20180510-michelle-schiffer-tortenelem-tanitas-helyett-szexelt-diakjaval.htmlA 23 éves történelemtanár Michelle Schiffer 15 éves diákjával szexelt és füvet is szívtak együtt. Az esetet az iskola egyik diákja jelentette, már a rendőrség kezében van az ügy. News--Szabadlábra helyezték, de fellebbezett a Skálás Gyilkoshttp://www.life.hu/news/20180510-szabadlabra-helyeztek-de-fellebbezett-a-skalas-gyilkos.htmlNem akar a börtönből szabadulni a Skálás Gyilkosként elhíresült Bene László, akit a bíróság több mint 20 év után szabadlábra helyezett. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.