Kétfejű szarvasra bukkantak az erdőben

állat szarvas sziámi ikerpár ikerpár erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétfejű szarvas tetemét találták meg egy erdőben Minnesotában. Ez azért is furcsa, mert a vadon élő állatoknál nagyon ritkán fordul elő összenőtt ikerpár.

Kétfejű szarvastetemet találtak Minnesotában: az eset még 2016 tavaszán történt, a kutatók pedig tanulmányozás céljából lefagyasztották azt. Boncolást és több vizsgálatot is végeztek rajta, az eredményeket pedig most hozták nyilvánosságra.

Gino D'Angelo ökológus a Science Alertnek elmondta, hogy egy igen ritka felfedezésnek lehettek tanúi. 1671 és 2006 között csupán 19 összenőtt vadon élő állatot sikerült regisztrálni.

Az ominózus ikerpárnak a teste egy volt, de a gerincük a mellkas tájékon kettévált, így két külön nyakuk és fejük volt. Születésük után szinte azonnal elpusztultak, nem tudtak ugyanis levegőt venni.

Kétfejű szarvasborjút találtak Forrás: University of Georgia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.