Szakember elárulta, milyen lesz az idei nyár: erre készüljenek a nyaralók

Fotó: Polyák Attila - Origo -
időjárás Nyár nyaralás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változékony idő jellemezte az utóbbi heteket és várhatóan az egész nyárra ez lesz a jellemző. A szakember szerint július második és augusztus első fele lehet szárazabb és melegebb.

Forróság és hirtelen lezúduló özönvíz: ezek jellemezték az elmúlt hetek időjárását és úgy tűnik, az egész nyár ilyen lesz. Rátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa a Blikknek elmondta, mindenképp érdemes magunkkal vinni a következő napokban is esernyőt, naptejet és váltócipőt.

Szerdán inkább a fényvédő krém és az ásványvíz tesz jó szolgálatot az erős napsütés és a meleg miatt. Csütörtöktől a hét végéig újra nagy zivatarok alakulhatnak ki, helyenként felhőszakadással" – mondta.

Jobb, ha mindig van nálunk esernyő Fotó: Polyák Attila - Origo

A lap azt írja, a globális felmelegedés miatt gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási jelenségek, ugyanakkor a mostani változékony időjárást egy Földközi-tenger felett örvénylő ciklon okozza.

Tartósan most nem romlik el az időjárás, azt pedig egyelőre csak sejteni lehet, milyen lesz a nyár további része.

A korábbi évek tapasztalatai alapján többnyire július második és augusztus első fele szárazabb és melegebb. Továbbá augusztus 20. után gyakran hűvösebbé válik az idő" – nyilatkozta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.