Hétvégi időjárás: jégesőre és napsütésre is számítanunk kell

Forrás:Origo -
eső zivatar hétvége napsütés időjárás jégeső Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország több megyéjére figyelmeztetést adott ki az Országot Meteorológiai Szolgálat, a napsütés mellett nagyobb széllökésekre, zivatarokra és jégesőre is lehet számítani. 

A Köpönyegelőrejelzése szerint szombaton a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. A nap első felében inkább a Dunántúlon, délután főleg a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A nagykabátot azonban nem kell elővennünk, ugyanis 25 és 32 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Főleg délutántól fordulnak elő zivatarok. Az északnyugati szél megerősödhet, zivatarban viharos széllökések várhatók. 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén ne hagyjuk otthon az esernyőt Forrás:Origo

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint nemcsak záporokra, zivatarokra, hanem jégesőre is lehet számítani. Oldalukon azt írják, hogy erős vagy viharos széllökés és jégeső (többnyire 2 cm alatti átmérővel) is előfordulhat. Néhol felhőszakadás is lesz. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet, amelyhez nagyobb méretű jég és károkozó szélroham társulhat.

Az OMSZ szombatra elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron megye kivételével az összes megyére.

A brit nyugdíjas, Geoffrey Holroyd-Doveton saját ürülékével árasztotta el barátja lakásáthttp://www.life.hu/news/20180601-a-brit-nyugdijas-sajat-urulekevel-arasztotta-el-baratja-lakasat.htmlEgy brit nyugdíjas két hónapon át gyűjtötte saját ürülékét, majd saját készítésű szerkezetével a levélbedobó nyíláson át elárasztotta vele barátja lakását. NewsOrigoDiana hercegné kézzel írt levelét árverezik elhttp://www.life.hu/news/20180601-diana-hercegne-kezzel-irt-levelet-arverezik-el.htmlElárverezik Diana hercegné egy kézzel írott levelét, amit még 1990-ben írt Bruce Oldfieldnek divattervezőnek és partnerének, Anita Richardsonnak. News--A 106 éves nő elárulta hosszú életének meglepő titkáthttp://www.life.hu/news/20180601-a-106-eves-no-elarulta-hosszu-eletenek-meglepo-titkat.htmlMadeline Dye már 106 éves, abban az évben született, amikor elsüllyedt a Titanic. Most pedig azt is elárulta, hogy mi az, ami ilyen hosszú ideig megtartotta boldogságban. News--Szépségversenyeken, milliókból növelte meg lánya önbizalmát az édesanyahttp://www.life.hu/news/20180601-szepsegversenyeken-milliokbol-novelte-meg-lanya-onbizalmat-az-edesanya.htmlElképesztő összegeket költött egy édesanya arra, hogy növelje lánya önbizalmát. Azt mondja, hogy az elköltött pénz megérte, hiszen látja, hogyan lánya mosolyog a színpadon. News--Újabb felvételt készítettek a Loch Ness-i szörnyről: videóhttp://www.life.hu/news/20180601-ujabb-felvetelt-keszitettek-a-loch-nessi-szornyrol-video.htmlEgy Donegal élő férfi ékszített újabb, igencsak hosszú felvételeket, úgy véli, a képsorokon a Loch Ness-i szörny látható. News--Nem kért bocsánatot a kempobajnok anya, aki lerúgta kisfiát: elítéltékhttp://www.life.hu/news/20180601-nem-kert-bocsanatot-a-kempobajnok-anya-aki-lerugta-kisfiat-eliteltek.htmlNem kért bocsánatot az a magyar kempobajnok anyuka, aki lerúgta kisfiát, amiért az kiborított egy tál csirkét. A nőt elítélték. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.