Szeptemberig pótlóbuszok járnak a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
Nagykörút tömegközlekedés Budapest buszsáv autóbusz villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnaptól egészen szeptemberig pótlóbuszok járnak Budapesten a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán, a körúton buszsávot alakítottak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az Oktogon és a Harminckettesek tere között elbontják a villamossíneket és a mostaninál modernebb vágányhálózatot építenek ki. A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító villamosforgalom jelentős terhelést jelent a pályára, a modernebb felépítmény viszont a későbbi karbantartást gyorsabbá, egyszerűbbé teszi - olvasható a közleményben.

Szeptemberig pótlóbuszok járnak a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán Forrás: MTI/Máthé Zoltán


A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én az ideiglenes forgalmi rend kialakításakor az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár. Ezt követően a villamosok a Széll Kálmán térről az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig a Harminckettesek teréig közlekednek, a pótlóbuszok az Oktogontól a Corvin-negyedig járnak majd.

A pótlóbuszok zavartalan haladása érdekében a nagykörúton buszsávot alakítanak ki az Oktogon és Pál utca közötti szakaszon, ezért ott irányonként csak egy sávot használhatnak az autósok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.