A csütörtöki kánikulát hidegfront követi

Forrás: Steimetz Anikó - Origo -
hidegfront kánikula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön sok helyen akár 35 fokos kánikula is várható, az éjszakai hidegfront nyomán azonban pénteken 15 fokig is lehűlhet a levegő. 

Fátyolfelhős, meleg időre számíthatunk. Délutántól, estétől gomolyfelhők képződnek, és késő este már zápor, zivatar is kialakulhat. 31 fok körüli hőség lesz - írja a koponyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a hőség miattPest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. A heves zivatarok miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Berg, Vas és Zala megye kapott citromsárga figyelmeztetést.

Pénteken a markáns hidegfront mögött már hajnalban is erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A front mögött lehűl a levegő, helyenként 15 fokig csökken napközben a hőmérséklet. A délután folyamán délkelet felé távozik a front, elcsendesül a légkör.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.