Németh Lajos elárulta, mikor tér vissza a nyári idő

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos időjárás Nyár előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, meddig tart a hűvös idő és mikor térnek vissza az igazi nyári napok.

A forró nyári napok után egy hidegfront miatt alaposan lehűlt a levegő hazánkban. Németh Lajos most a TV2 műsorában elemezte a mostani időjárást és elárulta, mi várható hétvégén és mire számíthatunk a folytatásban.

Őszi arcát mutatja az időjárás, ráadásul a front mögött erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél, ezzel zúdul be ez a hűvös levegő. És emiatt a Velencei-tónál, a Balatonnál, a Fertő-tónál és a Tisza-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben. Hullámok lesznek, tehát búcsúzunk a strandidőtől a hétvégére. A szél azért lassan fokozatosan enyhül, és délutántól szárazabb levegőt sodor felénk, úgyhogy a hidegfrontnak a felhőzete elvonul. Már szombaton és vasárnap is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. És hogy valami pozitív is legyen a dologban: átváltunk a strandidőről kirándulóidőre."

A meteorológus kitért arra is, hogy mire számíthatunk június utolsó, illetve július első napjaiban.

A hosszabb távú előrejelzések azt adják, hogy a jövő hét második felében, illetve július első napjaitól kezdve ismét 30 fok körüli, sőt július 5-7 után 30-33 fok közötti hőmérséklet várható."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.