Drágul a tej és így a tejtermékek is, ennyivel kell többet fizetni

tej tejtermék joghurt tejföl vaj drágulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan többet kell fizetnünk a tejtermékekért, ugyanis 15 forinttal lesz drágább a tej literenkénti ára. Ez természtesen más tejermékek árára is hatással van. 

A tej literenkénti ára 15 forinttal emelkedik augusztustól, így a tejföl ára kilónként 150-180 forinttal lehet magasabb, a vajé pedig kilónként 400 forinttal.

A Mokkában a drágulás okának jártak utána. "Mostanában a tejnek a zsírtartalma nagyon alacsony. Arra mentek rá, hogy inkább több legyen a tej, és nem a tápanyagra, hogy minél zsírosabb legyen" - mondta a Mokkában Mátyás Tímea tejtermelő.

Azt is elmondta, hogy manapság kevesebben tartanak tehenet, az állatoknak pedig sok tápanyagra van szüksége, hogy a tej is tápanyagdús legyen, így plusz takarmányra is szükség van.

A XXI. század leghosszabb holdfogyatkozásának lehetünk ma szemtanúihttp://www.life.hu/news/20180627-a-xxi-szazad-leghosszabb-holdfogyatkozasanak-lehetunk-ma-szemtanui.htmlKülönleges csillagászati eseménynek lehetnek szemtanúi azok, akik ma felnéznek éjjel az égre – feltéve, ha nem takarják felhők az égboltot. Ma ugyanis a XXI. század leghosszabb holdfogyatkozása lesz. News--Dúsgazdagon szabadulhat jövőre a délvidéki halálosztó, Magda Marinkohttp://www.life.hu/news/20180627-dusgazdagon-szabadulhat-jovore-a-delvideki-halaloszto-magda-marinko.htmlA szegediek sosem fogják elefeljetni Magda Marinkót és szörnyű tetteit. A délvidéki halálosztó jövőre szabadulhat. NewsOrigoKábítószer-ellenes világnap: ezt teheti a szülő, hogy megelőzze a függőség kialakulásáthttp://www.life.hu/news/20180626-kabitoszer-ellenes-vilagnap-ezt-teheti-a-szulo-hogy-megelozze-a-fuggoseg-kialakulasat.htmlMagyarországon a legtöbben marihuánát fogyasztanak, és nem felnőttkorban találkoznak először a drogokkal, hanem az iskolában. Mit tehet a szülő, hogy ezt megelőzze? Semmit. Azért viszont tehet, hogy a gyermekéből ne legyen függő, de ez nem megy egy nap alatt. NewsOrigoSzívrohamot kapott az egyiptomi kommentátor, amikor kikapott a csapata a vb-nhttp://www.life.hu/news/20180626-szivrohamot-kapott-az-egyiptomi-kommentator-amikor-kikapott-a-csapata-a-vbn.htmlMeghalt az az egyiptomi szakkommentátor, aki szívrohamot kapott, miután az utolsó pillanatban kikapott a csapata a foci vb csoportmérkőzésén.NewsThinkstockA süket jósmacska szerint Lionel Messi csapata ma búcsúzik a világbajnokságtólhttp://www.life.hu/news/20180626-a-josmacska-szerint-lionel-messi-csapata-ma-bucsuzik-a-vilagbajnoksagtol.htmlEgy süket kandúr jósolja meg az idei foci vb mérkőzéseit. A látnok macska eddig még egyszer sem tévedett. A mai argentín-nigériai meccsről úgy gondolja, Argentínának kell hazamennie.News--Horvátország és Izland is összeméri tudását a mai elődöntőben: 5 érdekesség rólukhttp://www.life.hu/news/20180626-horvatorszag-es-izland-is-osszemeri-tudasat-a-mai-elodontoben-5-erdekesseg-roluk.htmlMa este Argentína és Nigéria mellett Horvátország és Izland is megmérkőzik egymássak a 2018-as foci vb következő csoportmérkőzésén. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.