Foci vb 2018: 5 dolog, amit jó ha tudsz az Anglia-Belgium mérkőzés előtt

Anglia futball foci-vb 2018 érdekesség vébé Belgium foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
20 órakor csap össze egymással Anglia és Belgium. Az esélyek latolgatása előtt jó, ha tudsz pár dolgot a két csapatról, és közös múltjukról.

1. Ez lesz a harmadik világbajnoki találkozó Anglia és Belgium válogatottja között. Anglia eddig őrzi a veretlenségét ebben a párosításban: 1954-ben 4-4-es döntetlent játszott egymással a két csapat, 1990-ben pedig - az egyenes kieséses szakaszban - 1-0-ra győztek a szigetországiak David Platt kapáslövésével.

Az angol válogatott játszik ma este a belgákkal Forrás: AFP/Martin Bernetti


2.
Belgium az Angliával vívott 21 összecsapása közül csak egyet nyert meg (5 döntetlen és 15 vereség mellett): 1936 májusában aratott 3-2-es győzelmet.

3. Anglia 11 meccs óta nem kapott ki Belgiumtól (7-szer győztek az angolok, és emellett 4 döntetlen született). Legutóbb egy 2012. júniusi barátságos mérkőzésen győztek a belgák ellen: az 1-0-ra végződő találkozón Danny Welbeck volt eredményes, aki ekkor lőtte első gólját az angol válogatottban.

4. Belgium az elmúlt két vébémeccsét egyaránt háromgólos különbséggel nyerte; a világbajnokságok történetében még egyetlen válogatott sem nyert három egymást követő mérkőzést hároomgólos vagy nagyobb különbséggel.

5. A 2018-as világbajnokságon Anglia már nyolc gólt lőtt (épp annyit, mint 1954-ben és 1990-ben az egész vébészereplése során). Az egyetlen világbajnokság, amelyen ennél több gólt lőtt - szám szerint 11-et -, az 1966-os volt.

(Google)

Foci-vb 2018: Neymar műesésén röhög a világhttp://www.life.hu/sztarok/20180628-focivb-2018-neymar-muesesen-rohog-a-vilag.htmlEgyetlen jelenet tette mindenki számára emlékezetessé a brazil és szerb mérkőzést: Neymár hatalmas műsesése. Az egész világ rajta röhög. TV + Sztárok--Így néz ki ma Radványi Dorottya, az egykor híres bemondó: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180628-igy-nez-ki-ma-radvanyi-dorottya-az-egykor-hires-bemondo.htmlRadványi Dorottyát 1982-ben ismerhették meg a nézők a Magyar Televízió bemondójaként, de a rádióban is hallhattuk őt. TV + SztárokOrigoRubint Réka betöltötte 40. életévét: így köszöntötte őt Norbihttp://www.life.hu/sztarok/20180628-rubint-reka-betoltotte-40-eletevet-igy-koszontotte-ot-norbi.htmlRubint Réka betöltötte a 40. életévét. Norbi nosztalgikus fotóval köszöntötte születésnapján. TV + Sztárok--Baukó Évát pornófilmmel tartja sakkban volt kedvesehttp://www.life.hu/sztarok/20180628-bauko-evat-pornofilmmel-tartja-sakkban-volt-kedvese.htmlOtthon készült pornófilmmel tartja sakkban volt kedvese Baukó Évát. A nő egy közeli ismerőse szerint Baukónak nem iskerült rábírnia a férfit, hogy semmisítse meg a felvételt. TV + Sztárok--Váratlanul megbetegedett II. Erzsébet királynőhttp://www.life.hu/sztarok/20180628-varatlanul-megbetegedett-ii-erzsebet-kiralyno.htmlII. Erzsébet kisebb betegséggel küzd, ezért nem tudott elmenni mai hivatalos eseményére. TV + Sztárok--Megható bejegyzéssel búcsúzik nagyapjától Paris Jacksonhttp://www.life.hu/sztarok/20180628-meghato-bejegyzessel-bucsuzik-nagyapjatol-paris-jackson-joe-jackson.htmlParis Jackson megható bejegyzéssel búcsúzott el tegnap elhunyt nagyapjától, Joe Jacksontól. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.