Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték a Szentendrei úti gázolót

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
ittas vezetés börtönbüntetés haláleset Szentendrei út gázoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság szerdán, első fokon azt a férfit, aki tavaly márciusban ittasan okozott halálos balesetet a fővárosi Szentendrei úton.

A férfi a vád szerint tavaly márciusban a gépkocsijával nagy sebességgel, ittasan belerohant az előtte álló autóba a fővárosi Szentendrei úton, emiatt a másik járműben ketten meghaltak. A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Az ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolta meg a férfit. Az Index.hu beszámolója szerint a hét és fél év fegyházbüntetés kiszabása mellett a férfit örökre eltiltották a vezetéstől. Beleszámít a büntetésbe az az időszak is, amit eddig előzetes letartóztatásban töltött.
A hírportál beszámolója szerint a szerdai tárgyaláson a bíróság négy szakértőt hallgatott meg. A két műszaki szakértő szerint azért nem nyíltak ki a légzsákok a fiatalok kocsijában, mert a hátulról érkező ütközést a frontlégzsákok nem észlelték, az oldallégzsákokat működtető elektronikai kábelek pedig elszakadtak az első ütközésben.

Budapest, 2017. március 18. - A két fiú összetört autója a baleset után a III. kerületben, a Szentendrei úton Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A meghallgatott orvosszakérők azt mondták, Janza Richárd esetében a tüdőzúzódás, a máj- és léprepedés mellett a nyaki gerincvelő is roncsolódott, ami már önmagában halálos volt. A mellette ülő fiú számára az első ütközés még nem, de a második már halálos volt, mert hatalmas erővel, oldalról csapódtak neki a betonoszlopnak.

A 24.hu azt írta, perbeszédében az ügyész kiemelte, hogy az útszakaszon maximum óránkénti 70 kilométer volt a megengedett sebesség, a vádlott azonban az esős idő és a csúszós útviszonyok ellenére is több mint dupla ennyivel ment, ráadásul ittasan.

Zokogásban tört ki a Szentendrei úti gázoló a bíróságon, O. Áron Forrás: Blikk.hu

A határozat szerint a balesetet okozó férfi feltételesen csak a büntetés kétharmadának a letöltése után bocsátható szabadon.

Szerdán a vádlottat halált okozó ittas járművezetésben találták bűnösnek. Hogy milyen mértékben volt ittas, abban a bíróság nem foglalt állást. Kovács József bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, súlyosbító körülmény volt, hogy a vádlott ittasan vezetett és a balesetben ketten is meghaltak. Enyhítő körülménynek tekintették, hogy a vádlott bocsánatot kért és vállalta a felelősséget - írta az Index.

Palvin Barbi szétnyitotta a combjait: szerinted volt rajta bugyi? (18+)http://www.life.hu/sztarok/20180628-palvin-barbi-szetnyitotta-a-combjait-szerinted-volt-rajta-bugyi.htmlMár régóta várt arre a világ, hogy Palvin Barbi megmutassa azt, amit eddig még nem lathattunk. Most eljött a pillanat, a modell beterpesztett. TV + Sztárok--Felesége támogatja Michael J. Foxot: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180627-felesege-tamogatja-michael-j-foxot.htmlNew York utcáin kapták lencsevégre Michael J. Foxot. A színész nem fest túl jól a képeken. TV + Sztárok--Valószínűleg nem Meghan Markle lesz a kis Lajos herceg keresztanyjahttp://www.life.hu/sztarok/20180627-valoszinuleg-nem-meghan-markle-lesz-lajos-herceg-keresztanyja.htmlKiderült, igen kicsi az esélye annak, hogy Meghan Markle legyen a kis Lajos herceg keresztanyja. Katalin és Vilmos ugyanis valószínűleg régi barátok közül fognak választani keresztszülőket. TV + Sztárok--Nicole Kidman és férje soha nem írnak egymásnak üzenetethttp://www.life.hu/sztarok/20180627-nicole-kidman-es-ferje-keith-urban-soha-nem-irnak-egymasnak-uzenetet.htmlElárulta a hosszú házasság titkát Nicole Kidman: mint mondja, férjével soha nem küldenek egymásnak szöveges üzeneteket, az ugyanis csak félreértésekre adhat okot. TV + Sztárok--Foci vb 2018: kolumbiai szurkoló megható gesztusán ámul az internethttp://www.life.hu/sztarok/20180627-foci-vb-2018-kolumbiai-szurkolo-meghato-gesztusan-amul-az-internet.htmlMegtaláltuk az idei foci-vb legmeghatóbb gesztusát: egy focirajongó kitalált egy olyan módszert, amelynek segítségével a nem látó és nem halló barátja is átélheti a mérkőzések izgalmát. TV + Sztárok--Brad Pitt nem jár Neri Oxman építésznővel: a gyermekeire koncentrálhttp://www.life.hu/sztarok/20180627-brad-pitt-nem-jar-neri-oxman-epitesznovel-a-gyermekeire-koncentral.htmlMindössze néhány hónapja kapott szárnyra a pletyka, hogy Brad Pitt szerelemre talált, de úgy tűnik, már vége is a románcnak. A színész a gyermekeire koncentrál. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.