Négy hónapot tölthet még a barlangban az eltűnt gyerekekből álló focicsapat

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha -
Thaiföld keresés Japán eltűnés búvár Esős évszakok barlang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilenc napot töltött az a 12 gyermek egy Thaiföldi barlangban, akik 9 nappal ezelőtt tűntek el. A kis focicsapat sikeresen átvészelte a 9 napot, ám még nem ért véget a megpróbáltatás: még 4 hónapig bent kell maradniuk. 

A cseppköveken lecsöpögő vizet itta az a 12 gyermek, akik egy thaiföldi barlangban rekedtek 9 nappal ezelőtt. A búvárok 4 kilométerre a barlang bejáratától találták meg őket, minden gyermek egészséges volt.

Az egyik családtag a barlangban lévő gyermeke képével Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Ám a kálváriájuk itt még nem ért véget. Az esős évszak miatt ugyanis a vízszint nem csökken, akár 4 hónapba is beletelhet, mire kimenekíthetik őket. A BBC cikke szerint 1000-en érkeztek a világ minden pontjáról, hogy segítsenek felkutatni a rémült gyerekeket.

Ám most az ellátásukat kell megoldani. A búvárok folyamatosan élelmet és gyógyszereket szállítanak nekik. Az is felmerült, hogy elszivattyúzzák a vizet, ám ezzel eddig nem jártak sikerrel. A búvárok búvárleckéket is adnak majd a gyermekeknek, hogy így is nagyobb biztonságban legyenek.

Nemcsak az élelmiszerellátást igyekeznek megoldani, hanem azt is, hogy a gyerekek kommunikálhassanak családtagjaikkal.

Ezért olcsó az IKEA-ban a hot-doghttp://www.life.hu/news/20180703-ezert-olcso-az-ikeaban-a-hotdog.htmlNémetországban egy euróba, Magyarországon kevesebb mint a felébe, 150 forintba kerül a hot dog az IKEA-ban. Kiderült, miért. NewsOrigoEgy barlangban cseperedett fel a brazil kislányhttp://www.life.hu/news/20180703-egy-barlangban-cseperedett-fel-a-brazil-kislany-dzsungel-brazilia.htmlEgy barlangban nőtt fel az a brazil lány, aki felnőttként könyvben írta meg élete történetét. NewsOrigoFoci vb: Ilyen volt az orosz öltöző a spanyolok legyőzése utánhttp://www.life.hu/news/20180702-a-foci-vbn-belestunk-oroszorszag-oltozojebe-a-spanyol-meccs-utan.htmlSpanyolország vasárnap tizegyesekkel 3:4-re kikapott a házigazda oroszoktól, így nem jutottak a legjobb nyolc közé. Drámájukat korábban itt mutattuk be, most pedig azt is megnézhetjük, hogyan ünnepelt Oroszország válogatottja miután lementek a pályáról. News--Kilenc napja eltűnt diákokat találtak meg Thaiföldön egy barlangbanhttp://www.life.hu/news/20180702-kilenc-napja-eltunt-diakokat-talaltak-meg-thaifoldon-egy-barlangban.htmlÉlve találtak meg hétfőn Thaiföldön 12 diákot és fociedzőjüket, akiknek kilenc napja nyoma veszett a félig elárasztott, észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben - közölte Csiang Rai tartomány kormányzója. News--Foci-vb 2018: Tragikus körülmények között hunyt el a brazilok egyik szurkolójahttp://www.life.hu/news/20180702-focivb-2018-tragikus-korulmenyek-kozott-hunyt-el-a-brazilok-egyik-szurkoloja.htmlMexikóval csapott össze a brazil csapat hétfőn délután, ám most nemcsak a győzelemért, hanem egy tragikus körülmények között elhunyt szurkolójukért is harcoltak. Tamra Maiochi Brazíliában hunyt el, egy üvegszilánk állt a nyakába. News--UFO látható a Google térképén az összeesküvést-elméletek szakértői szerint: videóhttp://www.life.hu/news/20180702-ufo-lathato-a-google-terkepen-az-osszeeskuveselmeletek-szakertoi-szerint.htmlEgyesek úgy vélik, egyértelmű, hogy a Google térképén UFO látható. A jelenséget Buenos Aires műholdképén fedezték fel, ám van, aki úgy véli, ez csupán egy hajó. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.