A mesterséges intelligenciával megjósolható a halál időpontja

Forrás: Shutterstock -
betegség halál élet számítás mesterséges intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan szeretnék tudni, mennyi idejük van még hátra, ám ez eddig csak futurisztikus vágyálomnak tűnhetett. Most azonban úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével megjósolható lesz a halál időpontja. 

A Blikk készített egy videót, melyben arra derül fény, kik és milyen algoritmusok segítségével képesek megjósolni az egyes emberek halálának várható időpontját.

A Google mérnökei ugyanis létrehoztak egy olyan algoritmust, amely megjósolja a kezelések várható hatásait, két amerikai kórházban pedig már tesztelik is a rendszert. A mesterséges intelligencia képes megbecsülni, mennyi ideig kell bent maradnunk a kórházban betegség esetén, illetve a halál időpontját is elárulja. Az eddigi teszteken 93-95 százalékban volt pontos az előrejelzés, a rákos betegek esetében például 176 egészséggel kapcsolatos információt vizsgál.

Már tesztelik az algoritmust, amely megjósolja a halál időpontját Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.